Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 7 mai 2010

Imprumutul care "nu costa un leut"

Iata ca Boc cel mic a ajuns profetul cel mare al Romaniei. L-a antrenat atunci cand a facut profetia si pe Ionut "gura de aur" in explicatii, numa ca io magar dje mos batran n-am intzales shie vrioiua sa zaca oamenyi astia facutz numa djin creer. Na amu am inteles sha va zac sha voua. Boc cel mic cu creier mare se referea la viitor. El nu vorbea atunci de imprumutul de la FMI ci de imprumutul care urma sa vina si a si venit acum de la populatie. Guvernul Basescu va face asadar un imprumut care nu costa intr-adevar "un leutz". Imprumutul va fi luat de la populatie, prin salarii scazute sau taxe ridicate, in cel mai rau caz ambele.

Ca acest inprumut nu va fi inapoiat niciodata populatiei este clar ca lumina zilei. Ceea ce ramane insa ca intotdeauna in intuneric in Romania, este locul unde va fi plasat. Cu oameni de talia lui Videanu&Comp eu nu vad bine nici felul in care se va intrebuinta pielea trasa de pe populatie. Baietzi lu mosu! Astyia is tat aia care o fost sha inaintye de 89, hainyele is altyele. Ca atare, chiar si intr-un stat de nedrept ca Roamnia, creat de acesti oameni fara scrupule, sacrificiile pe care le cere guvernul nu se vor putea face fara increderea populatie.

Intrebarea care se pune este asadar urmatoarea: Cine si cum va mai putea avea incredere in aceste gunoaie? Cum sa-l mai crezi pe cel ce te-a mintit zilnic, in timp ce iti fura si chilotii? Din cate observ eu oamenii incep totusi sa se trezeasca. E cam greu sa explici profesorilor si celorlalte categorii sociale cum ca, cresterile de salar vanturate cu ocazia alegerilor sunt de fapt scaderi de 25%. Observa cat de clar se profileaza acum efectul minciunii si a furtului, subiect dezbatut pana la durere pe aceasta pagina. Observa cum, Isarescu, omul sistemului, neglijeaza si el realitatea inconjuratoare fiind orbit de cifre si definitii keynesiene. Acest fel de abordare duce in momentul de fata tara si mai in jos pe tobogan. Va-ti obisnuit probabil cu faptul ca eu nu speculez. Incerc sa analizez lucruri stiute, un deziderat care nu e usor de realizat in Romania zvonurilor. Ca sa nu ma abat de la acest obicei, voi incerca sa analizez urmarile programului de "depielire" a populatiei din toate unghiurile posibile.

1 Cresterea taxelor: Un TVA ridicat, precum si o ridicare a cotei unice, da in cap celor multi si nicidecum hotilor. In timp ce un pensionar sau un angajat isi va vedea venitul stirbit serios, venitul domnului Videanu va simti o intepatura facuta cu un fir de par. La-ti vazut probabil cat de guraliv si dornic de reforme a devenit de vreo doua zile, acest om lipsit total de orice caracter.
O prima constatare este asadar lovitura pe care masura amintita o va da celor multi lasandu-i pe cei putin sa se balaceasca. Ce efect ar putea sa aiba atunci masura de care vorbim asupra economiei? Frana cu ambele picioare asa cum am mai spus. Are atunci ridicarea taxelor vreun sens sau vreun efect benefic? Raspuns: Categoric nu! Are dimpotriva un efect malefic!
Cu un guvern alcatuit din hoti mincinosi si incompetenti, avem vreo certitudine ca acesti bani vor fi gestionati in folosul tuturor si nu din nou in folosul domnilor Videni? Categoric nu! Merita atunci discutata aceasta varianta ca un izvor de crestere a veniturilor statului? Categoric nu!!!!!

2 Scaderea salariilor si concedierile: Scaderea salariilor la bugetari si pensionari va pune pe cei din sectorul privat in extas, conform principiului mioritic "asa va trebuie". Masura va lasa din nou o gaura, dar numai in buzunarul bugetarilor, deci o parte a populatiei, cei din sectorul privat cu slujbe vor ramane neafectati. Si in acest caz veniturile domnilor Videni for fi afecate marginal, mai ales ca acestia din urma nu si-au facut averile imense din salariile de bugetar. Sa vedem acum ce efect vor putea sa aiba aceste masuri asupra bugetului de stat si a economiei? Asupra economiei propriuzise nu vor avea un efect prea drastic, consumul nefiind dupa parerea mea un motor economic viabil. Din punct de vedere al bugetului de stat si al eficientei, masurile ar putea avea efecte benefice. Asta in caz ca se vor concedia si 9 directori din cei 10 de la Aqaserv din Tg- Mures si alte intreprinderi, pline de paraziti clientelari.

In cazul in care concedierile nu se vor limita doar la personalul parazitar, ci se vor extinde si la cel necesar, sa nu uitam ca suntem in Roamnaia, efectele nu vor putea fi cele scontate. Oricum, o alta intrebare isi gaseste bine locul in acest context. Este corect sa concediez bugetari pe timp de criza? Raspunsul la aceasta intrebare este fara echivoc daaaaa! Concedierea parazitilor este o masura oportuna in orice mediu si in orice moment. Concluzia pe care o tragem din aplicarea masurilor discutate in acest paragraf ar putea fi urmatoarea: Efecte negative neinsemnate asupra economiei propriuzise, o crestere a veniturilor la stat si o echilibrare a deficitului bugetar, reducerea unui aparat birocratic parazitar, care a bagat pana acum bete in roate economiei in loc sa o unga. Repet intrebarea pusa anterior si in cazul de fata: Exista vreo certitudine ca banii colectati nu vor ajunge in buzunarele domnilor Videni, intr-o tara cu guvernul format din hoti, mincinosi si incompetenti? Raspunsul este categoric nu! Atunci ce e de facut? Trebuie scosi la iveala politicienii responsabili aia 2-3 care exista. Masuri imediate aplicate de acestia pentru a-si demonstra credibilitatea si eliminarea totala a minciunilor porcesti de pana acum. Antrenarea populatie in aceste masuri prin aplicarea unui program de austeritate politicului, ca exemplu pozitiv.

In caz ca acest lucru nu se va face, ultima cale care a fost descrisa ca una benefica se va transforma intr-una fara nici un sens. Pentru un moment va trebui sa ma intorc la gore. I-am multumit odata cand a facut un comentariu lung la una din postarile mele. Vreau sa fie clar! Nu i-am multumit pentru laudele pe care mi le-a adus. I-am multumit pentru continutul dupa parera mea impecapil al comentariului. Gore spunea ca trebui sa te uiti mai intai la tine si la ce faci tu, ca sa obtii mai pe urma rezultate de la altii. Afirmatia pe care a facut-o este imperativa si ar trebui sa dea de gandit oricarui om care vrea intr-adevar o schimbare. Primul pas pe care oricine il poate face spre schimbare este schimbarea proprie. Suna a citat? Poate, dar nu-mi apartine, fraza a fost formulata putin altfel tot de gore in acelasi comentariu de care vorbesc.

Ca analiza expusa sa fie complecta si pornind de la faptul ca traim in Romania, unde nimic nu este cert pana nu-ti cade tavanul in cap, mai avem inca o alternativa. Alternativa in care concedierile, reducerile de salar, marirea taxelor se vor aplica ca un pachet unitar. Hai copii lu mosu la traba! Trajetz voi concluzii, dar inaintye dje a fuji tazt djin tzara. Concluzia mea finala: Orice s-ar face acum nu va scoate tara din criza! Masurile de diminuare a cheltuelilor bugetare sunt totusi imperative pentru ca tara sa nu intre in incapacitate de plata "faliment". I numele adevarului orice guvern ar fi avut de furca in conditiile actuale, cu precadere unul de genul celuia pe care il avem. Sa nu uitam ca ceea ce se intampla este totusi un fenomen global un fenomen extins pe scara mondiala. Intreaga lume va trebui sa se trezeasca din cosmarul creditarilor inbecile si al keynesianismului fara cap, secondat de hotii si masinari financiare. Suntem la rascruce de drumuri, dar Romania nu va putea renaste doar pe cont propriu. Asta chiar in cazul in care globalizarea va deveni un termen istoric.

Niciun comentariu: