Uitati-va la graficele expuse si cititi cu atentie numele companiilor pe care le reprezinta! Am notat cu sageata rosie doar pe un singur grafic, miscarea de ieri, luni. Si un copil va observa identitaea miscarilor pe toate graficele. Saltul de cca. 20% este si el la fel de clar. Compara acum aceste 20% cu cele cca. 5%, castigate de indicii bursieri din Franta si Germania si trage o concluzie!
Concluzia mea este aceeasi pe care am expus-o. Europa s-a pus pe salvat banci. Ai observat desigur faptul ca, graficele reprezinta trei banci frantuzesti si una germana. Vezi de ce apara dl. Sarkozy "euro" cu o falca in cer si cu una in pamant? Pentru ca euro trebuia sa se afle in aceste banci insolvabile, dar nu s-a aflat. Banii au fost jucati prin Grecia, Portugalia, si Spania.
Ce se intampla cu bancile insolvabile care primesc lichiditati din buzunarul tau? Vezi pe grafic cursul actiunilor lor, ele urca. Ai castigat tu sau alt european ceva din aceasta salvare? Ai castigat un rahat, dinpotriva ai ramas si mai indatorat decat ai fost. Atunci cand aceste banci mergeau bine si faceau profit, ai primit tu vre-un cent din acest profit? Nici o jumatate.
Consideri atunci ca este etic si motivat, sa platesti tu nesabuinta si investiitile facute cu dosul de aceste banci? Eu cred ca nu! Este chiar o "crima" impotriva popoarelor. Ce ai vazut ieri a fost episodul doi al celor 1,8 trilioane aruncate de SUA anul trecut. Ce rezultat au dat acesti bani aruncati? Rezultatul de ieri, adica faptul ca UE s-a decis sa mai arunce un trilion. Pai daca banii aruncati de SUA nu au fost de folosul nimanui, exceptand desigur Goldman&COMP, de ce mai trebuie sa vina UE si sa faca acelasi lucru? Raspunsul este simplu: pentru ca si UE are banci mastodonte care s-au jucat cu banii tai si i-au pierdut. Cat vor pierde aceste banci si prin ele tu contribuabil, atunci cand si acesta "sarbatoare" se va sfarsi ca cea americana, dar mult mai repede? Ce au pierdut pana in momentul in care au fost "salvate" plus de acum si pretul "salvarii" de 1 trilion
Predictii privind evolutia pietelor de capital: valute, indici bursieri si analize socio-economice.
Bun venit la o pagina socio-economico-politica!
Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan
Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan
Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan
Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan
Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan
Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan
Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei" Horea Mihaltan
Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan
Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer
Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle
Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan
Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan
Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan
Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan
Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan
Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei" Horea Mihaltan
Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan
A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan
Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan
Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer
Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
12 comentarii:
daca e asa cum spui tu, inseamna ca injectiile masive merg spre banci, banci care nu mai dau credite la populatie (deja mult indatorata), ci se misca in zona bondurilor. fiind imposibil ca sa cada si mereu salvate, aceste banci vor deveni stapani in locul statelor. iar cantitatea de banii la populatie diminuindu-se pe zi ce trece, nu-mi dau seama cum am putea sa avem inflatie mare sau chiar hiperinflatie. un lucru este clar, ca lichiditatile din banci le dau acestora puteri sporite, probabil ca statele se vor 'privatiza' intr-un fel.
angela
angela lu mosu, eu nu spun nimic ma uit la grafice si constat. Aici e vorba de fapte nu de daca. Vor deveni stapini? Observatie foarte corecta dar intarziata! Au devenit stapanii statelor. Cu lichiditatea ai din nou dreptate, de ce crezi ca a cazut DOW ca o piatra? Inflatie? Hiperinflatie?
Precum spui! Lichiditatile sunt absorbite de pierderi imense nedeclarate pana acum. Pe o parte se afla astfel bancile insolvabile, pe cealalta parte consumatorul si micile intreprinderi paralizate.
In asemenea conditii nu prea vad de unde ar rezulta inflatia? Asta in caz va ne vom stradui s-o definim corect, adica lipsa lichiditatilor raportate la marfurile existente.
Angela e ingerul... zilei.
Spun asta dupa ce domn profesor economist Bogdan Glavan m-a dat pe spate cu hiperinflatiile.
Ca si in Japonia anilor '90, se acopera GROTE NEGRE generate de prostia "antreprenoriala" specifica boom-ului imobiliar-bancar.
Angela, uite aici draga: Prin deflatie catre hiperinflatie
In ce priveste pachetelul propus de curand, acuma europenii pot fi mandrii ca au si ei TARP-ul lor. Stiu ca risc sa-l supar pe Costel cu acest subiect, dar am gasit un articol interesant privind soarta monedei europene si nu numai gasim aici: Open Letter to EMU Heads of State. FOFOA este un blog bazat pe analiza unor discutii de la inceputul deceniului intre niste personaje "misterioase" care faceau previziuni pe tema economiei si evolutia monedelor. Previziuni care in mare parte s-au indeplinit in acesti zece ani de atunci.
In acest ultim articol se propune o ipoteza interesanta privind o piata paralela a aurului destinata doar bancilor centrale si cunoscatorilor. Ceva in genul erei Bretton Woods in care pretul interbancar era sub cel de vanzare la liber, insa un pic pe dos de data asta. Pentru ca acum aurul tranzactionat de cumparatorii uzuali este un aur de hartie. Care se vinde la preturi mult subevaluate. Cat de subevaluate ? Cititi articolul ca nu vreau sa va stric surpriza. Oricum, coreland faptele prezentate acolo cu articole de genul ASTA anumite persoane pot ajunge la concluzii interesante. Se pare ca euro si alte monede mai au o sansa de a-si prelungi supravietuirea printr-o transformare radicala si o revenire la un alt fel de Bretton Woods. Cel putin pentru anii necesari finalizarii tranzitiei si asta doar daca isi joaca cum trebuie cartile si isi folosesc cum trebuie rezervele.
Flavian, te-ai gandit vreo data ce efect ar putea avea o hiperinflatie asupra dobanzilor datoriilor. Cei ce propovaduiesc un asemenea scenariu nu tin cont de spiritul uman, necesar pentru un asemenea deznodamant. Pentru o hiperinflatie banii aruncati in piata trebuie sa fie absorbiti, in SUA unde lichiditatea aruncata in piata a fost si mai mare decat in Europa, CPI bate pasul pe loc. Spune-mi un argument plauzibil care sa poata explica diferenta SUA si a Europei fata de Japonia, tara care de 20 de ani incearca sa creeze inflatie.
Reintoarcerea la ceva asemanator cu Bretton Woods este in schimb o necesitate, eu am numit un asemenea scenariu o reforma baneasca, chiar intr-un raspuns pe care l-am dat unui comentariu facut de tine. Aurul de care vorbesti este oricum cea mai sigura investitie chiar daca intr-un mediu deflationist totul se depreciaza. Mai gandeste-te si la relatia pretul aurului fata de valute, totul este in momentul de fata relativ. Intoarcerea la B.W. ar insemna o securizare a monedelor prin legarea lor de aur. Se va defini atunci prbabil si cantitaea de aur care va putea fi echivalenta cu un dolar. Intrebarea va fi ce fel de dolar? Zerouri poti adauga si scade cate vrei la o valuta, ai vazut cazul Romaniei. Oricum daca ai acces la aur lichid si nu la optiuni in aur sunt de acord cu tine ca, aurul este cel mai sigur mediu de depozitare, asta indiferent de pretul care-i va fi atribuit.
Lipsa de lichiditate este valabila si pentru aur, vor fi mai multi vanzatori decat cumparatori din moment ce aurul nu este o moneda ci va trebui sa fie intai transformat intr-una. Catastrofe valutare s-au intamlat si in timpuri in care monedele erau fabricate din aur pur si din argint. Cum iti explici acest lucru si cum isi explica adeptii inflatie si a hyperinflatie acest fenomen?
Hehe, dobanzile, aia e problema ? In anii 90 cand dobanzile sub 100% erau considerate decente erai in tara ? Ai mei au luat si un credit saracii pe vremea aia pentru o firma. A fost primul si ultimul... :)
In Japonia tara a ramas in picioare, in ciuda dificultatilor. Acum intrebarea are se pune este cat si in ce forma va mai ramane in picioare din intreg sistemul mondial. Apoi japonezii aveau o alta mentalitate. Atat in ce priveste munca si traitul pe spinarea statului. Cat si in ce priveste economisirea.
Apropo de Bretton Woods, intr-adevar ai dreptate. Ce fel de dolar sau euro vom avea ? Cum se va reflecta cantitatea de metale pretioase detinuta de europeni asupra soliditatii noii monezi ? Daca ai citit articolul de care ziceam, ai vazut probabil numarul de zerouri la dolar care se vehicula pe acolo. Iar daca la un moment dat te hotarasti sa tai din ele, asta nu inseamna ca hartia de un milion de lei vechi emisi acum cativa ani valoreaza mai mult. Tot hartie igienica inflationata ramane.. :)
Nu am apucat sa citesc articolul, dar aste este situatia logica a lucrurilor afundate in cacat.
Am si eu o intrebare de gagautza.
Ce se va intampla cand nemtii vor afla ca purcelusii (PIGS) nu le vor mai da banii inapoi? si ca vor fi platit toata chermeza organizata de banci in Club MED?
Pe cine credeti ca se vor supara, cat de tare, si la ce metode vor recurge sa-si recupereze investitia?
Ma scuzati ca pun multe intrebari , dar asa din curiozitate nu ca ne-ar afecta cumva si pe noi Doamne fereste.
Ce limba credeti ca ar fi bine sa studiem ?
germana sau rusa ?
Gabi,nu exista intrebari de gagauta doar raspunsuri, pentru ca raspunsurile dar mai ales indeletnicirile care stau inspatele acestor raspunsuri sunt lucrurile care conteaza. A intreba inseamna a fi interesat si dupa cate ai vazut , eu cred ca un om interesat poate invata orice.
Banii de care vorbesti nu-i va mai vedea in opinia mea nimeni niciodata. Cand efectul acestor bani se va termina, urmeaza colapsul total. Daca ne va lovi si pe noi? Inchipuieste-ti un zid de beton tocit si deteriorat in fata unui Tsunami si mai apoi o parte a acestui zid, numita Roamnia si facuta din carton.
Horea,
imaginea cu tsunami-ul cred ca e prea usoara. Asta am vrut sa subliniez.
Tsunami-ul vine si trece rapid dupa care ne apucam sa reconstruim - ca ne place ori nu.
Ceea ce vad este ca lucrurile se desfasoara mult mai diabolic: daca lucrurile s-ar desfasura normal, PIGS ar falimenta si ar urma dominoul, adica un tsunami asa cum spui tu. Dar jocul asta de popa prostu' in care natiunile sunt pacalite de marea finanta duce la ura.
Uita-te la reactiile nemtilor si ale grecilor obisnuiti (ce cred unii despre ceilalti). Dupa crahul idealului globalist va urma frenezia nationalista. Asta nu mai e tsunami e iad. Dupa ce toti am dansat cadrilul europenismului globalist, pendulul se va intoarce si va trece de punctul de echilibru pentru a trece in zona neagra.
Ce societate se va ridica prima dupa tsunami - economic, politic...? Poate ca acelea care au mai trecut prin asta. In Europa - Germania si Rusia.
Tsunami-ul este inevitabil, zidurile vor cadea si vor cadea si teoriile umaniste - globaliste. Dar ce va urma? Ce va veni in loc? Cuvintele nu ajung pentru a descrie...
Curios e faptul ca nimeni nu da branciul de care e nevoie! Oare nici unul nu e un pic patriot sa inteleaga ca numai dupa ce totul devine scrum se mai pote face ceva bun? As miza pe Germania!
Lucrurile ar redeveni simple!
Branciul de care e nevoie il va da piata, celora care si-au batut joc de fondurile cetatenilor, Germania inclusa.
Trimiteți un comentariu