Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 9 mai 2010

Grecia "nu va da faliment"!

Rasfoiam plictisit canalele televiziunilor, cu melodia lui Springsteen "57 de canale fara nici un continut" in urechi. Ajung la Antena 3, il vad pe Valentin Stan si ma opresc. Vorbea cu aroganta-i obisnuita despre Grecia. De la acest "analist", care se crede extraordinar de inteligent, am aflat ca Grecia nu va da faliment. La fiecare a doua fraza pe care o rostea despre Grecia, Traian Basescu primea si el cate un bobarnac. Nu am urmarit intregul program al lui Valentin Stan, pentru ca stilul sau nu ma atrage absolut de loc. In cele cinci minute pe care l-am urmarit, am invatat insa o groaza de lucruri: Singurul vinovat pentru tot raul din Roamnia este Traian Basescu. Eu stiam ca au mai fost si alti presedinti si alte guverne la carma tarii, dl. Stan pare sa fi uitat de ele cu desavarsire. Am mai invatat prin intermediul unor citate date de "analist", din Merkel si Sarkozy, ca, Europa este plina de luptatori care vor apara euro cu pretul vietii lor.

Nimeni nu va apara insa Romania spunea dl. Stan, pentru ca Romania nu are euro. Pana si luptele de strada din Atena erau duse in opinia domniei sale de niste extremisti, in rest situatia era absolut sub control. Ca si dl. Isarescu, Europa s-a ridicat la lupta, impotriva speculatorilor si a angentiilor de rating. Cavalerul nostru a pierdut batalia, sa vedem ce va face Europa? Doamna Merkel se balanseaza pe muchie de cutit. 90% din alegatorii germani considera interventia europeana ca fiind una nejustificata. Alegerile din Germania, care se apropie, l-ar putea lasa asadar usor pe dl. Stan fara citate celebre din Merkel.

Uite cate lucruri am invatat in doar cinci minute! Fantasticul domn Stan ma obliga sa-i raspund printr-un rezumat de concluzii:

1-Traian Basescu este un mincinos notoriu, un presedinte cu multa putere, dar preocupat doar de proriile interese. Cu toate acestea, ceea ce spune domnul Stan este dezinformare ordinara. Aceasta dezinformare, arata clar pozitia partinitoare a mass-mediei "democratice" din Romania. Adevarul este ca, Traian Basescu nu este singurul vinovat pentru starea in care se afla Romania. Toti cei ce s-au perindat pe la guvernari si presedentie au contribuit la mentinerea status quou-lui! Traian Basescu, Ion Iliescu, Emil Constatinescu, impreuna cu guvernele langa care au stat sunt fara doar sau poate un rezultat al acestui status quo. Rezultatele starilor de fapt se vad insa cel mai bine atunci cand intreaga lume este in criza, intamplator in timpul mandatului lui Basescu. Vinovati sunt si toti cei care au stat pasivi si i-au lasat pe cei vechi sa-si faca jocurile noi, acceptand fara proteste termeni falsi de definitie, tip: revolutie, democratie si stat de drept. Acesti termeni au fost folositi pretutindeni in aceasta tara, fara ca ei sa aiba de fapt nici cel mai minuscul temei.

2-Romania are noroc in acest caz prin simplu fapt ca nu are moneda euro. Guralivii europeni nu vor apara nicidecum euro, ci dinpotriva greselile fatale pe care le-au facut si continua sa le faca, de la introducerea euro ca moneda unica. Nu speculatorii i-au facut pe greci sa minteasca si sa-si falsifice cifrele domnule Stan si nici agentiile de rating. Deficitele bugetare, la care UE a asistat cu ochii larg inchisi, rezulta exclusiv din cheltuieli dementiale, facute doar de dragul mentinerii in fotolii ai unor oameni nesabuiti, deseori corupti. Fiti siguri ca, va veni incet si randul Spaniei, obligandu-i pe guralivi sa arunce stergarul, tocmai din lipsa de bani si din cauza protestelor populare care vor izbucni, in cazul ca mai marii Europei vor incerca inca o data sa le bage mana in buzunar. Ati auzit de Landesbank domnule "analist"? Este o banca care se facea praf si pulbere odata cu Grecia. Starea acestei banci i-a produs in primul rand dureri de stomac doamnei Merkel si nu soarta monedei comunitare. Dl. Sarkozy nu sta nici el mai bine in ceea ce priveste sistemul bancar insolvent din Franta, bagat in datoriile grecesti pana in gat. Iata de ce, presedintele francez isi face declaratiile pro euro cu o falca in cer si cu una in pamant.

Sa-i lasam acum pentru o clipa pe luptatorii europei si sa revenim la moneda noastra nationala. Ea pare sa se fi depreciat suficient pentru moment si conform asteptarilor pe care le-am expus pe aceasta pagina. In cazul euro, dar mai ales in cazul dolarului avem intervale de rezistenta demne de remarcat, expuse foarte clar pe grafice. Va trebui sa urmarim comportamentul valutelor amintite la nivelul acestor rezistente, ca sa putem trage mai apoi concluziile de rigoare. Personal am iesit din euro, multumindu-ma cu 7 bani castig. Strategia in trading trebuie sa fie sfanta, chiar in cazul in care euro se va mai aprecia! Aduceti-va aminte cei care ati cumparat cartea: vom avea intotdeauna un alt tren care vine.

2 comentarii:

zummuz spunea...

Faptul ca nu-ti place Stan (nu cred ca esti in afara curentului) nu inseamna ca imputitul de la (vremelnic) Cotroceni e absolvit de vina. Si cum pestele de la cap se impute cine-i vinovatul cel mai mare ? Asa cum Iliescu este vinovat pentru lentoarea cu care am incercat sa ne desprindem de sovietici si sa ne indreptam catre altceva, marinarul este vinovat pentru pasii catre dictatura si mediocritate pe care i-am facut ca natie de cand ne-a incurcat cu prezenta lui.

Horea spunea...

zummuz, Basescu este un mincinos am spus-o, impreuna cu guvernul sau de hoti. Asta nu insemna insa ca este singurul vinovat. Motociclistul impreuna cu ministrul sau de finante au devastat tara.

Pana nu veti vedea ca de fapt sistemul e de vina, intretinut de aceeasi oameni care il intretineau si inainte de 89 dar in alte haine, Romania se va scufunda.

Gigi Becali este un oier fantastic, asta nu insemna ca va construi si rachete performante.Poti intra calare pe un porc la un concurs de echitatie, nu vei avea insa niciodata sansa sa-l castigi.