Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 11 mai 2010

Isarescu a fost la oftamolg

Imbracat in cavaler psiholog, guvernatorul BNR si-a luat timpul necesar unei vizite la oftamolog.
Acesta din urma l-a asezat pe domnul Isarescu cu grija pe un scaun, ca de, este totusi un om de vaza. Asezat pe scaun Mugurel a fost rugat sa spuna ceea ce vede. Seful BNR nu a stat mult pe ganduri, conform teoriei: timp pierdut inseamna bani pierduti si a spus: Vad mugurei si frunzulite verzi, asezati pe litere in forma de V, montate pe o racheta economica pe care scrie Roamnia. Oftamologul, politicos, s-a apropiat de el mangaindu-l pe crestet.
E vorba desigur de un oftamolog din strainatati, pentru ca guvernatorul n-o sa mearga intr-un spital romanesc ca sa moara dintr-un consult la ochi.

Mangaindu-l asadar pe crestet, medicul i-a spus cu blandete: Domnule guvernator, am aici in mana niste sticle, care in limbaj de specialitate se numesc lentile, ia puneti-le dumneavoastra o clipa pe ambii ochi. Isarescu om civilizat din fire, purtand in buzunar si maretia deghizarii in Cuza s-a supus. Intrebarea oftamologului se repeta: ce vedeti acum domnule guvernator? Pai vad niste rachete cu mugurei si frunze vestejite agatate de un V intors pe dos, imaginea imi este totusi neclara. Nu-i nimic domnule i-a raspuns medicul zambind, suntem in 2010 si avem si lentile de 20 de dioptri. Isarescu se uita mirat la lentilele groase care i-au fost puse in mana si le aseza atent pe ochi. Dar acum ce vedti domnule guvernator, il intreba medicul cu acelasi zambet? Mugurel se ingalbeni la fata si raspunse cu o voce tremuranda: Nu mai vad rachete, nu mai vad mugurei, dar nici reveniri in forma de V. Vad ca: " situatia este destul de complicata, nu doar in Roamnia, ci in intreaga regiune"
Vedz dragul lu mosu ii spuse medicul. In loc sa fi tat fujit acasa dje amnyiaz, ca sa nu tye intrebe lumea cacat o fi leu fata dje euro manye, trabuia sa vi mai repedje la mosu. Ia tzanye tu amu bicicletyele estyia de 20 dje dioptri pe ochi sha ai vidje cacum arata lumea ha reala. Sa fashi prognoze cacand lucrurile so intamplat styie orishachinye. Cu bitziclurile estye pe care le-ai primit, mosu itz promitye co sa le poci fashie inaintye.

Dupa ce si-a luat ramas bun de la Mugurel, mosu a aruncat o privire spre dobanda bondurilor de 2 ani din cele trei tari aflate in prag de faliment: Grecia, Portugalia si Spania. Sa vedem acum daca trilionul a linistit pietele de banditi speculatori. Observi pe grafice o cadere de aproape 50% a dobanzilor bondurilor expuse, ceea ce insemna ca speculatorii au fost gatuiti. Sa vedem ce se va intampla cand acestia se vor intoarce din nou pe campul de batalie? Echipati mai mult ca sigur atunci, cu arme de ultima performanta. Si in cazul acestor grafice am notat caderea doar pe unul singur cu sageata rosie. Celelalte doua sunt identice, reprezentand doar alte cifre.

4 comentarii:

Flavian spunea...

Superb mosule. Un articol de nota douazeci. Am mai pus linkul in vreo doua locuri.

Cine n-are un mos ca Horea trebuie neaparat sa-si cumpere unul... :)

P.S. Sotia mea e optometrist. Ca sa vezi chestie.

Horea spunea...

Thank you, thank you, dar facem din pacate haz de necaz. Salutari sotiei din partea lu mosu!

Flavian spunea...

Stiu, stiu, dar e un pamflet excelent. In ultima vreme si pe mine ma amuza cum se chinuie altii sa ne explice lucruri pe care eu le repetam de vreme buna.

Probabil ochelarii facuti de doamna m-au ajutat si pe mine sa le vad mai repede ca altii... :)

Informatii-economice spunea...

@Horea&Flavian
Este perfect adevarat ca UE are probleme... Este perfect adevarat insa ca toti au probleme. La fel de adevarat este si faptul ca pentru a ajunge mai repede undeva mai sus, toate guvernele s-au batut in deficite.
Din punctul meu de vedere ce se intampla in ultima perioada intre USD si EUR nu prea era corect din punct de vedere al fundamentelor...!

Vezi aici motivele.
Altfel spus, batalia nu este doar in planul recuperarii datoriilor ci si pe niste planuri mult mai mari... geopolitice!