Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 31 martie 2011

Ce mai face yenul japonez?

In 18 martie scriam:
Ii spuneam lui Razvan intr-un raspuns la un comentariu facut de el, ca ma astept la o noua depreciere a dolarului, pe care o vezi marcata pe graficul de 4 ore expus in aceasta postare si, mai apoi, la continuarea aprecierii.
Aceste lucruri s-au adevrit desi eu nu stiam in acel moment de interventia G7. Probabil ea nici nu a existat tinand cont de volatilitate. Oricum, volatilitatea a crescut marcant peste noapte impingand dolarul in sus. Intrebarea care se pune in aceste imprejurari este urmatoarea: Ce a realizat G7 cu aceasta interventie? Greu de spus la aceasta ora dar, eu cred ca, a fost o interventie facuta la nivele cheie. Ce inseamna acest lucru? Insemneaza ca, foarte probabil, dolarul si-ar fi revenit oricum de la nivelele de care vorbim. Daca aceasta prezumtie este corecta dolarul isi va continua aprecierea de la nivelele actuale catre 83. Articolul il gasesti aici.

Dolarul a ajuns acum exact acolo unde ma asteptam sa ajunga. De aici unde? Dupa o corectie nu prea daunatoare, spre 86 in opinia mea. Ati auzit ca Elvetia vrea sa adopte moneda euro? Nu e o gluma ci o bataie de cap pe care o are tara amintita din cauza aprecierii francului. Asta cu toate interventiile fara rost facute de banca lor centrala. Eu unul l-as angaja pe Isarescu guvernator in Elvetia, singurul om care stie si reuseste sa manipuleze valutele asa cum vrea si asa cum crede. Aplaudat de "popolatia" de pe Dambovita si hulit de analistii asa numitei opozitii.

5 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Pai, Isarescu le-a cam provocat greturi bancilor angrenate in atacul speculativ din 2008, iar apoi, in 2009 l-ar fi aruncat si pe... eugen radulescu... pentru cativa lei.

De atunci BNR-ul controleaza total cartelul bancar din Romania care nu misca decat in banda acceptata.

Atat timp cat rechinii mari nu-i deranjeaza (isaila&co...rtel), Rate of Change "variaza" intre 97, cand iesim din criza, si 104... cand ne prezinta Eugen Radulescu scenariul 7 EUR/'LEU.

Căpușele speră că vor "izbândi" împreună. Asta ar presupune suptul succesiv, controlarea dimensiunilor populației de căpușe, prevenirea sufocării... gazdei, acatiste pentru căpușele... mamă, diversificarea produselor de acoperire a găurilor de la alte specii de paraziți, avide de protecții... în mărfuri suptibile... și alte câteva coincidențe... imposibile.

Horea spunea...

Curat conspirational. Eu cred ca evenimentele din 2008 au fost mult mai benigne decat felul in care au fost descrise.

Dar, tinand cont de alura bataioasa a romanului, mereu atacat de dusmanul de clasa, vezi si cazul lui Severin, totul pare mai luat din basme atunci cand apare si zmeul cel rau. Si, stim bine! Romanul e ahtiat dupa povesti.

Elvetianul mai putin, se pare, din moment ce recunoaste deschis ca e cu mainile legate in fata pietii.

AristotelCostel spunea...

E vorba de expuneri. Cosa Nostra, Erste-Unicredit-EFG-Volksbank-Raiffeisen etc. au expuneri pe Romania... in mare parte clocarde. Cursul de schimb e doar un mic neg... rectal din tot sistemul canceros.

La noi la peață ăștia sunt... piețarii.

AristotelCostel spunea...

Teoria conspiratiei... traita pe viu in... strainatate :)

1

2

3

... iar de la Bancpost au zburat... in stoluri. :D

"Ordinea de zi" n-a fost... respectata, sistemul concurential a fost... inadecvat intr-o economie dă peață ca-n România.

Horea spunea...

Pietari or mai fi numai ca ei nu s-au bagat in rahatul romanesc de atunci. I-au lasat probabil pe conspirationisti sa o faca, pe cei care in opinia mea nu reprezinta de fapt piata reala. De aici si succesele lui Mugurel. Ceea ce au facut bietii bancheri este mult mai aproape de penal decat de afaceri.Ca de obicei de fapt in Romania.