Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 19 martie 2011

Cutremurul de 9 grade si kg-mul de zahar

"m-am enervat cand m-am uitat la televiziunile din ţară: Japonia iad nuclear
1. universitatea m-a intrebat ce fac, ambasada nu
2. japonezii m-au intrebat ce fac, ambasada nu
3. Administratorul blocului a venit imdeiat dupa cutremur sa vada ce face blocul, nu casa lui. Nu m-a lasat in strada si mi-a dat un nou apartament in aceeasi zi
4. Ai nostri se bat pe zahar fara cutremur. aici dupa cutremur, tsunami si centrala nucleara avariata nu se bate nimeni pe nimic
5. Romanii cauta iod sa se vindece de presupuse radiatii, japonezii se duc la munca
Miercuri scolile erau deschise
Romanii dezbat daca luna o sa ne cada în cap , japonezii caută supravietuitori de 7 zile in continuu si la adaposturile pentru refugiatii din zonele afectate au anuntat ca au mai multi voluntari decat e nevoie
Ce iad in Japonia asta"Cecilia Ioana Manoliu, doctorand în Ştiinţe Politice la Universitatea din Tsukuba

Nu pot sa nu expun aceasta scrisoare a unui doctorand roman, ai citit bine, romanca de-a noastra. Mai exista unii si in tara asta care isi dau doctoratul si nu il cumpara la piata de zarzavat. Comentarii nu mai vreau sa fac dar as adauga totusi ceva pentru cei care vor spune ca sarcia este cauza bataliei pentru zahar. Dar cauza saraciei care este? Ca sa gasesti raspunsul la aceasta intrebare mai du-te sa vezi odata plansele pe care le-am expus in postarea precedenta! Mentalitatea naste bunastarea. Ca sa te orientez mai bine pe mica poza uita-te si giceste in care parte ar putea fi romanii si in care japonezii. Daca nu-ti vine nici o idee mai vezi odata plansele chinezului.

Ca o paranteza: Libia va fi probabil atacata azi de asa numitii aliati, asta ca sa-i apere pe civili, desigur.  In Rwanda au murit cca. 2 milioane de oameni in masacru numai ca acolo nu este un strop de petrol. Iata ca civilii care au petrol sunt mai civili decat altii care n-au. Atacul va incepe exact in 19, azi, ziua care trebuia sa de-a o caderea bursiera. Daca esti mai curios din fire uita-te si vezi de cand vorbesc eu de aceasta data fara a sti o iota despre planul aliatilor. 

Pai ce are razboiul cu bursa? Nimic altceva decat o psihologie comuna. Azi, daca era deschisa, bursa trebuia sa cada oricum reflectand doar psihologia de care vorbesc. Market Watch va veni desigur si ca de obicei cu explicatia razboiului. Daca esti un om curios din fire te vei uita imediat si la data la care bursele au dat de-o maxima. A fost intre 18-19 februarie. Unde erau cutremurul din Japonia si razboiul din Libia atunci? 

Suna prea simplu treaba asta cu cererea si oferta si cu psihologia umana nu-i asa? Tot mai bine e sa-l asculti pe Isarescu sau pe Boc si sa te iei dupa explicatiile lor stiintifice inbibate in cifre scoase din rect. De Antonescu Ponta si Felix nici nu mai vorbesc. Astia daca vin la putere vor opri si rotatia pamantului.

Salutari din Udristeni

Horea 

9 comentarii:

mike spunea...

caderea asta bursiera o asteptam cam de mult , la fel cum asteptam si revenirea dolarului , eu tare ma tem ca nu o sa se intample nici una nici alta , daca va fi o cadere bursiera va fi un fas care se va recupera in 2-3 zile , iar dolarul nu are decat o singura directie si asta e in jos !
apropo , stii cu cat s-a depreciat dolarul fata de yuan aproximativ de la inceputul anului ? iti spun eu , cu 0.5% !!! ( iar fata de leu cu 10% ) chinezii se tin tare pe pozitie si asta pana cand inflatia o sa-i dea peste cap acum sa vedem care o sa renunte primii USA sau china , restul , printre care si romanika sunt doar victime colaterale !

Informatii-economice spunea...

@Horea... ma intristeaza postul acesta... Chiar daca nu mi-as dori sa fiu in Japonia acum, cred ca ii respectam cu totii mai mult decat ii respectam pe cei de langa noi.
Felicitarile mele Ceciliei! Poate se va intoarce acasa si ne va inocula si noua respectul fata de cei de langa.

Ciudat e ca "egoismul" capitalist cu care ne-am obisnuit nu a pornit de la Liberalii clasici asa cum se crede... "Teoria sentimentelor morale" ne arata asta cu varf si indesat!

Horea spunea...

Razvan, nimic in afara de bascalie si minciuna nu mai sunt clasice. Nu pe aceste meleaguri. Exista popoare care se comporta alfel, avand in consecinta si un trai ca atare.

Totul porneste de la educatie. Cea de acasa si mai apoi cea din scoli. Trebuie sa inveti de mic copil un comportament anume si pe urma totul merge de la sine.

Copilul din Romania, cu mici exceptii, invata cum sa fure si cum sa-si exploateze parintii. Cei ce ce au furat banii sunt desigur si mult mai usor de exploatat.

Cum iti asterni asa dormi! Pacat de cei putin care sunt obligati sa miroase putoarea rufelor nespalate ale celorlalti.

Horea spunea...

Mike, sa vedem! Eu nu sunt asa de sigur ca se va intampla asa cum spui.

AristotelCostel spunea...

... si poporu' infratit in... ignoranta

Free Drive Ro spunea...

doctorand in STIINTE POLITICE?...mda
...
daca studia aprofundat aranjatul florilor, servitul ceaiului, bucataria japoneza sau orice altceva, parca suna altfel.
all we need is another politician :)) ... cu diploma de data asta...

Horea spunea...

Free Drive, indiferent de ce studia romanca sau hotentota japonezii se purtau la fel si ii faceau foarte probabil aceeiasi impresie.

Comportamentul unor oameni loviti de cea mai drastica calamitate m-a facut sa public scrisoare si, desigur, am vrut sa scot in evidenta si impresia pe care o face un asemenea comportament asupra oricui.

Chiar asupra unei studente plecata din mocirla romaneasca. Nu-ti bate capul! Dupa cele petrecute si dupa experientele avute in sanul unui popor adevarat fata nu va mai putea lucra in Romania, asa cum nu pot lucra nici eu.

Este aproape imposibil sa te mai poti adapta egoismului, mojicismului, amatorismului si barbarismului romanesc, dupa o experienta avuta in sanul unui POPOR.

Stii de ce? Pentru ca o experienta de acest gen iti scoate la iveala din adancul subconstientului un lucru inexistent in Romania, respectul de sine.

Respectul de sine te face automat si profesionist pentru ca nu te mai poti preta sa te mintesti singur. Copiind la scoala, umbland mereu cu fofarlica si cu smecheria in buzunar si facand lucruri de care habar nu ai pe baza unor diplome cumparate la iarmaroc.

POPOARELE cu respect de sine au traiul si performantele japonezilor. POPULATIILE de tipul celei din Roamnia vor continua sa caute mititelul aruncat pe maidanul unei campanii electorale.

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

Horea spunea...

Salut Vlad!Mersi pentru cuvintele incurajatoare. Sunt interesat de orice proiect care ar putea da un imbold tarii mele scufundate in mocirla. Te voi contacta la mailul afisat.