Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 2 aprilie 2011

Argint, aur si Jim Cramer



Ca sa vedeti ca mai sunt si alti iubitori de aur si de argint chiar la nivelele actuale de pret expun ca o alternativa la spusele mele acest interviu. Eu unul raman totusi la convengerile pe care le-am avut, devenind si mai vigilent acum cand Jim Cramer incepe sa recomande aur dar mai ales argint. Pentru cei care nu-l cunosc eventual pe protagonist o cautare pe net ajuta.

4 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Asta ziceam şî ieu pe blogul lui vala... "reveniştii" şi dumierii hiperinflaţionişti au, mai nou, aceleaşi... manii.

Da' ţine de bun simţ să realizezi ce urmează dacă ai ajuns... în barcuţă cu maşina manipulatoare pentru retardaţi... Jim Cramer... "I bought recently"...

Horea spunea...

Costele, netul e plin de indicatii si de preturi incredebile pentru mine privind metalele.

Jim este un formator de opinie prin programul televizat pe care il are. Sunt absolut convins ca a excitat multi cumparatori de aur si argint.

Oricum eu am expus si parerea lui, doar pentru a demonstra ca exista foarte multi care gandesc in felul acesta. Vom vedea pana la urma care dintre logicile folosite va fi cea castigatoare?

Eu am demonstrat grafic ca metalele au cazut in timp de inflatie si ca aprecierea actuala de pret, in forma de parabola, nu are nimic de a face cu ea.

Indiferent de ce, trebuie sa recunoastem ca trendul metalelor a fost unul foarte puternic. In opinia mea, el a fost initiat de nesiguranta dar si de specula, nicidecum de inflatia pe care o trambiteaza hiperinflationistii de ani de zile.

Vom vedea pana la urma si sfarsitul, pentru ca totul are un sfarsit ca si viata umana. Ceea ce ma uimeste totusi la cei care predica si constata hiperinflatie este felul in care argumenteaza.

Un lucru simplu de constatat pentru oricine care are ochi sa vada este faptul ca intr-un mediu
hiperinflationist cresc toate preturile si desigur si salariile, ca o consecinta a excesului de bani.

Unde este acel exces de bani, intr-o lume in care auzi zilnic ca nu sunt bani?

Intr-o lume in care tari la margine de faliment continua sa se imprumute. Pai daca sunt bani si inflatia infloreste de ce mama dracului esti mereu in criza de cash?

Horea spunea...

Petre to me
show details 5:26 PM (17 minutes ago)

salut,

Buna observatie, Cramer asta e un escroc, vezi clipul asta http://jessescrossroadscafe.blogspot.com/2011/02/gold-daily-and-silver-weekly-charts_28.html
niste grafice pro inflatie sunt aici:http://jessescrossroadscafe.blogspot.com/2011/03/meanwhile-in-us-its-raining-pennies.html

imho:
aur si argint cresc mult si pe mana chinei care ii face publicitate la tv.
aurul si argintul creste de luni bune si o sa prinda si o corectie mare (au fost vreo 2 mici si nu e departe. Argintul am inteles ca ff volatil.

problema e ca dupa corectie io zic ca o ia tot in sus “si mai mult decat a fost”, baza cresterii aurului sta in faptul ca: “daca lucrurile merg in continuare asha ajungem la hiperinflatie, chiar daca acum nu avem decat o inflatie inca mica“.

buba e ca inflatia se face pe dolar – care e moneda “universala” si deci inflatia e la nivel global, plus dolarii astia se ascund in sistemul bancar, ori? se paseaza in carca unor state, si nu se vede deocamdata, la primu qe – nu au aparut nicaieri.

m-am intrebat de mult unde ajung banii ..... deocamdata nu stiu exact ... par a fi ramasi prin banci,


Oricum multumesc ca pentru articol, e bine sa pareri alternative.

Petre

Flavian spunea...

Da, Jim Cramer este ceea ce unii ar caracteriza drept un mare magar si excroc.

Da, este adevarat de asemenea ca si un ceas stricat este corect de doua ori pe zi.