Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 14 aprilie 2011

Aur



Raspunsul la un mail primit de la Petre este urmatorul: Cred intr-un scenariu asemanator celui din 2008. Timingul este inca neclar din pacate. In film spun patrat unui patrulater, dovada ca m-am romanizat. In rest viva Udristeni.

Obs! Recomand vizualizarea in 720p

42 de comentarii:

Horea spunea...

Petre
to me

show details 7:34 PM (1 hour ago)

Salut,

Multumesc pentru postare,

Mai multi analisti (d-alde market oracle, gata, jesse cafe americain ) au cotat maximul tot la 1600- 1580$ – argintul la 50 $.
Eu sunt infipt pe argint si creste de vreo 7 luni – sigur o ia in jos si nu peste mult timp.
Ce e interesat este ca in ultima vreme corectiile pe aur si argint nu au fost “normale” ci “mici”.

In 2008 “toata” lumea s-a speriat si a revenit pe dolar.
Va urma o corectie – un faliment, o panica, o criza “toata” lumea se sperie si revine pe dolar.
Dar dolarul e la QE2 si urmeaza cica QE3 – poate chiar cu panica si corectia.


Intrebarea e asha: dolarul e primul refugiu, dar e riscant, (si din cat am invatat eu din grafice cele mai profitabile miscari se fac atunci la momentul crizei pe linii cat mai verticale), care este alternativa la primul refugiu care este al doilea refugiu ????.

Dupa mine: sigur pica argintul tare – si mai putin aur – insa refugiul 2 va fi aur. Argintul insa se duce tare.

Offtopic: Si asta cu romanizatu cum e? ca am inteles ca esti jumatate roman – din cate am umblat eu pe afara nu am vazut vreo diferenta calitativa ci numai cantitativa ....
Petre

Anonim spunea...

Aloooooo!!!
Primiti cu dezinflatia? ....dar cu deflatia?............sau poate cu stagflatia?

"Global food prices have soared 36 percent from a year ago, according to the Bank's food price index released on Thursday"

http://english.ahram.org.eg/~/NewsContent/3/12/10052/Business/Economy/Food-prices-in-danger-zone-World-Bank-chief.aspx

Pai cred ca e cum va povestea mos' Gogu prin ianuarie si voi....Batman,Batman.

Cititi-l si p-asta ca sa ne puna pe ganduri cu deflatia ,inflatia sau ce-o mai fi , ca tot inflatie se va numi:

http://www.zerohedge.com/article/pigs-update-portugal-and-greece-hit-record-yields

Anonim spunea...

@Petre

Asta cu Ag ,ca pica ,se zice de prea multa vreme ,deja e un stereotip ,inca n-am auzit soferii de taxi sau coafezele sa sustina lucrul asta dar de cand a ajus Ag la 20$ uratorii cu" Hai ca pica" s-au inmultit in asa mare masura ca te gandesti la vorba aia ca
"daca doi iti spun ca esti beat du-te si te culca"

Eu cred ca daca era in bula pana acu era cazut .Bineanteles ca decolarea de saptamana trecuta a fost neasteptata ;depinde ptr. ce cumperi Ag :daca-l iei sa speculezi pretul ,vinde-l tati acu si-ti marchezi profitul ,daca-l iei sa te aperi de inflatie pe termen lung ,e neinteresanta fluctuarea pretului ptr. ca e un mijloc bun ,la fel ca si Au de conservare pe termen lung a ceea ce ai economisit.De la banca pe termen lung iei mai putini bani decat bagi ,sunt tot felul de studii facute in aceasta privinta,fondurile de investitii la o criza sau chiar la o magarie din interior se duc ,deci cred ca am dreptate.

Horea spunea...

Petre, eu nu cred ca urmeaza nici vre-un Qe 3, poate cand lucrurile incep sa se faca praf. Corect! O jumatatet buna din mine raspunde la apelativul roman.

Daca vorbesti de Ungaria cand spui afara, consider afirmatia ta corecta. Remarca mea din film se refera la obiceiul romanului de a spune porcului girafa. Minoritatile au din pacate acelasi obicei, din moment ce traiesc in aceeiasi societate.

gogu, observ tonul tau pozitiv influentat de o revenire normala a argintului. Va trebui sa-l schimbi in cateva zile pentru ca se va deprecia din nou de la 42,30-60.

Apropo pretul la alimente: am vazut cu totii acelasi trend pana si aici in tara minunilor. Asta de cand monetizarea FED a fost ccheltuita de banci pe bursa comoditatilor.

Vad ca vorbesti pe termen lung! La ce perspectiva de timp te referi? Pentru ca inflatia si chiar hiperinflatia va apare si in opinia mea dupa ce deleveraging-ul va lua sfarsit. Am spus asta de fiecare data atunci cand am abordat subiectul.

Anonim spunea...

@Horea :

Termen lung ....ca mai am peste 20 de ani pana la pensie!
D-aia am specificat ca nu e alt mijloc mai bun decat PM pentru a-ti tine banii pe termen lung.

Anonim spunea...

Si apropo de tonul meu :n-am vazut nicio depreciere pana la 38.A incercat putin pe 39,70 in aproape o saptamana.

Si daca si tu recunosti ca o sa vina inflatia si hiperinflatia ,cunosti alt mijloc mai bun ptr. pastrarea valorii banilor?

Horea spunea...

Nu! Dar o caderea consitenta de numai 50%, de la nivelele actuale sau chiar de la nivele ceva mai inalte, te-ar cam rani ca investitor, mai ales daca cumperi la preturile de azi. Sa nu uitam ca metalele stiu sa cada in acelasi mod in care au urcat.

Nu am in momentul de fata nici un dubui ca vor cadea cu bursa. Intr-o luna, maximum doua, sau, chiar incepand cu intervalul in care ne aflam. Depinzand de acest interval de timp argintul si aurul ar mai putea urca, aurul asa cum am arat in film.

Uita-te la prestatia argintului in 1980. Trendul argintului este isteric in momentul de fata, de aici si depasirea nivelelor de oferta precum si neatingerea exacta a celor de cerere.

Oricum, trebuie sa recunoatem ca, cei care au dibuit miscarea metalelor la timpul potrivit au reusit sa faca un profit minunat pana acum. Problema cu metalele, ca si cu alte lucruri de fapt, este insa existenta politicienilor. Acestia ar putea pana la urma sa distruga tot. Istoria este cel mai bun martor in acest sens.

Mad io spunea...

sal Horea,

@ Nu are legatura cu subiectul.

Spune-mi te rog ce program folosesti pentru crearea acestor materiale video.
Thanks.

Horea spunea...

Salut mad io. folosesc screenflow un program pentru mac.
http://www.telestream.net/screen-flow/overview.htm

Flavian spunea...

Un bunic de-al meu a luat de 5000 de lei argint in 80 pe varf de bula, cu 50 de dolari uncia sau cat era atunci. A vandut o parte in 2001 pe minim, cand ajunsese argintul la 5 dolari. Marea majoritate l-a pastrat si imediat ajunge sa-l vanda exact cu cat l-a luat. N-a castigat nimic saracul.

Celalalt bunic a bagat in 80 banii la CEC: Azi la CEC un leu depui, maine ia-l de unde nu-i. Asadar, cei 5.000 de lei, care reprezentau doua salarii medii nete din anii 1980-1985, au fost transformati in…50 de bani.

Care bunic a fost mai inteligent ? Sa va zic si de unchiul care a cumparat in 2001 argintul de la bunicul cum sta cu castigurile ? :)

AristotelCostel spunea...

Sa inteleg ca marele vizionar al schimbarilor profunde... din temelii... a societatii consumeriste... vede o reluare de scenariu... avand argintu' lu' unchiu... in prim plan. :)

Legat de unchi... nu pare sa fie mai inteligent decat al doilea... bunic.

La ora sunt destui clocari care n-au fructificat sansa a 50-80 venituri medii anuale... asteptand revenirea... si vor astepta. :D

Anonim spunea...

Ho ,Ho ,Ho....a revenit trolul.....cu aceleasi raspunsuri de oracol....,doar nu vreti sa intelegeti ceva dupa ce si-a bagat doza .Acu e suparat ca nu stie unde-a pus seringa.

Anonim spunea...

@Flavian
Articolul indicat e tare de tot :cu 3000 de lei depusi in 1991 ,(cand salariul mediu era 4000lei si o garsoniera era 35000 ) acum nu are de luat bani ,ci de dat 100 lei.
Concluzia :cea mai buna forma de pastrare a banilor e la banca (sau daca sunteti mai prostei in fonduri de investitii)

Flavian spunea...

Costele, aveam o parere mai buna despre tine pe vremuri, atunci cand eram de aceeasi parte a "baricadei" imobiliare pe softpedia sau pe balon. Atunci cand pe langa mistouri sau atacuri la persoana mai exista si un pic de logica argumentata. Acum e doar... trist...

AristotelCostel spunea...

Mai, am spus doar ca sunteti... ACUMULATORI... STRANGATORI... COLECTIONARI... MOS COSTACHE... altfel spus, nu veti vinde pana cand vreun nepot de-la vostru isi va cumpara intr-o zi doua prajituri Boema din averile... voastre.

AristotelCostel spunea...

... si nu cred ca am iertat vreodata... retardati imo sau agitatori din varf de bula. Seringa cu seringa, moneda cu moneda... voi achita toate... datoriile. :D

Flavian spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Flavian spunea...

Costele, astept sa-mi dedici si mie un articol de genul ASTA atunci cand va ajunge aurul sub 500 uncia, argintul sub 10 USD, benzina sub 3 lei si alimentele vor incepe sa se ieftineasca.
Pana atunci astept genul ASTA de comentarii pe care le faceai odata, altfel o sa ignor in continuare mistourile sau atacurile la persoana... ;)

Anonim spunea...

Mai Prostelus(uite ca te si alint),noroc ca unii sunt strangatori ,colectionari ca sa-si ia nepotii doua Boeme ;ai tai nepoti ce-o sa-si ia ?Comentariile tale de pe forum .si-o sa zica :uite bunicu' Prostel cata inghetata a lins pe forum ,n-a mai lasat si pentru altii :casa n-a luat ca e scumpa ,teren ca e scump ,PM ca sunt scumpe....... a luat doar bilute ca erau iefine 20-30 lei bucata si il ajutau sa se simta bine ,sa nu vada realitatea si sa traiasca in realitatea lui virtuala in care era un fel de rege ,nu un milog in colbul si gropile de pe ulitele Iesiului si intretinut de parinti si bunici.Halal bunic ,dar poate n-a stiut ca o sa aiba si nepoti.

Oricum oferta cu cotineata de langa pork ramane valabila ,dar sa ai bani de intretinere si de parfum ,ca porku meu e pretentios ,si de fapt e scroafa ,asa ca tre sa fii si barbierit si sa ai si haine curate .

Flavian spunea...

Horea, n-ai tupeu sa bagi graficul asta in urmatorul articol... :D

http://silverismoney.files.wordpress.com/2008/05/silver-1344-1998.gif

Daca totusi iti faci curaj, trage o linie rosie mare pe la inceputul secolului, atunci cand s-a infiintat FED-ul si s-a dat verde la tiparirea de hartie igienica.

AristotelCostel spunea...

@gongu

Ehhhh... no bine, o data tot ai luat o teapa strasnica... a doua oara... poate n-o vei mai lua. :D

La cat de inteligent pari printre invectivele care ti se scurg pe tastatura, banui ca esti si frustrat gramada si nici cine stie ce tinichele n-ai prea cumparat... din lipsa de bani.

Asa... si ce-i cu cotineata ta? Cresti si porci? Pai, esti lucs gramada. Un baiat muncitor ca tine oricand va fi dispus sa scurme de la capat.

... prostia chiar n-are leac, iar tinichele chiar sunt alternativa la bula imobiliara globala... dar sa le iei pe amandoua... succesiv... din ultimii banuti... de pe porc, e nevoie de talent.

Anonim spunea...

@AC:
Dar masina ai avut vreodata?
Sau si masina-i scumpa si mai consuma si benzina ,nu merge cu aer?

Hai spune-ne si noua ,poate te alege cineva model in viata : sa nu vrei nimic in viata .
Parca acu vreo doi-trei ani erai adeptu' emigrarii.N-ai plecat?C-asa vad din linkurile expuse de Flavian.
Sau ai pleca da nu te ia nimeni?
Esti modelul societatii anticonsum:n-ai nevoie de casa ,deci nici de teren ,nici de masina ,nici de mancare ,nici de distractie ,n-ai nevoie de nimic.

Ma gandesc ca-i o chestie ciudata asta!Sa nu vrei nimic!sa nu-ti doresti nimic!Frigider ai?Masina de spalat?Televizor?Pe calculator cum de te-ai indurat sa dai bani?Sau e vreo donatie ?Internet platesti?Sau ai de la vecini?
Tot chirias esti?Idealul tau in viata!
Felicitari si la mai mare!

Anonim spunea...

Si-ti mai spun de 2 ori:n-am facut afaceri imobiliare.

AristotelCostel spunea...

@flavian

Simplul fapt ca soarta te-a adus pe baricade alaturi de gongu... ar trebui sa-ti ridice un semn de... mirare. :)

Eu vad "veața" dintr-o altă perspectivă, nu suntem taman... versus:

proști mincinoși

jigodii

... etc.

Mă simt înconjurat de... capodopere ale naturii... umane, iar într-un anumit unghi închis... te situezi și tu.

@gongu

... am ce-mi trebuie... si e scumpa :) ... nu-s chirias... plec...

Horea spunea...

Flavian, nu stiu ce vrei sa spui cu indraznitul? Se pare ca gandesti foarte romaneste. Eu fac analize si pun pe site orice grafic relevant.

Nu fac analize din simpatie, nici macar politice, pentru ca ar fi o metoda ucigatoare, pentru mine ca om. Eu caut adevarul si nu mirajele, m-as fraierii in primul rand pe mine daca as face altfel.

Adevarurile pe care le gasesc sunt desigur ale mele, gogu avea dreptate atunci cand a subliniat acest lucru, dar, altele nu am. Uneori ele se potrivesc cu ale altora altadata nu.

Graficul de care vorbesti nu arata in opinia mea altceva decat un trend descendent si secular al argintului. Nu pot sa-mi dau seama in momentul de fata ce vezi tu in acest grafic mai relevant decat ceea ce s-a discutat? Poate o sa ma luminezi cu un comentariu.

Flavian spunea...

Horea, graficul acela demonstreaza ca anii 80 care pentru unii au fost "mama bulei pe argint" daca-i privim in perspectiva istorica reprezinta abia o timida tentativa de revenire la normal.

Unde normal inseamna perioada inaintea crearii FED, exploziei erei FIAT money, manipularii monedelor reale bazate pe metale pretioase prin confiscari in anii 30, fixarea artificiala a pretului la aur in anii pre si post bretton woods etc.

Sa nu uitam si faptul ca in timpul ala in care preturile scadeau in draci argintul in special era consumat intr-o veselie, resursele ajungeau la minime istorice in timp ce industria avea o cerere tot mai mare cauzata de o crestere exponentiala a populatiei pe planeta.

Horea spunea...

Asta-i interpretarea ta Flavian si normalul tau. Se pare ca acel normal nu a tinut decat o clipa, pentru ca de la 80 argintul a ajuns la fel de rapid cum a urcat la 5 dolari.

"Sa nu uitam si faptul ca in timpul ala in care preturile scadeau in draci argintul in special era consumat intr-o veselie, resursele ajungeau la minime istorice in timp ce industria avea o cerere tot mai mare cauzata de o crestere exponentiala a populatiei pe planeta."

Ultimul paragraf, ma refer la logica lui, nu-l inteleg de loc.

La o cerere marita, cu resurse in scadere si minime, spui tu, pretul a scazut???????

Pai nu-i atunci nu-i periculos sa vi cu argumentele tale actuale? In care spui ca argintul s-a apreciat acum din cauza cererii excesive, raportata la o productie prea mica care nu o satisface. Cum se impaca cele doua afirmatii diametral opuse?

Anonim spunea...

@Prostel
Nu vad pe aici nicio baricada.Daca tu vezi baricade ,n-ai decat.Vizionare placuta.

Iar despre argint: stateam frumusel la o aglomeratie in trafic inainte de fostul cinema Melodia ,actual club Bellagio si ma uitam pe geam astepand sa mai se miste masinile ;cand colo ,mare pe o coala de hartie A3 in vitrina unei case de amanet :CUMPARAM ARGINT.Daca si casele de amanet au ajuns sa cumpere argint inseamna ca bula se tot umfla ,nu-i asa prostelus?

Apropo ,cand pleci ?
Asa mai creste gradul de inteligenta raportat la populatia Romaniei!

Flavian spunea...

Nu e normalul meu, e normalul celor cateva secole in care a lipsit manipularea si logica ultimului paragraf este logica pietelor.

Da horea, la o cerere marita, cu resurse in scadere si minime, pretul a scazut. Tie ti se pare logic asta ? Ti se pare un comportament al unei piete libere si nemanipulate ?

Mie nu mi se pare deloc normal si logic ceea ce s-a intamplat in ultimii ani. Acesti ani in care manipularea si prostia se vad si mai usor daca privesti graficul din perspectiva istorica.

De aceea insistam sa prezinti graficul intreg, nu doar cel din ultimii ani de absurditate. De aceea te provocam sa pui in ultimult au articol toata istoria argintului.

AristotelCostel spunea...

@prostel

Nu am treaba cu cloacele de amanet. In general rapănii societății se învărt pe acolo.

Anonim spunea...

@WC sau Prostelus ,ca suna mai gingas:
Ti-am spus ca eram in masina si asta am vazut pe geam .
Dar tu le interpretezi prost ca de obicei ,de ce m-as mira ca eu zic una si tu intelegi alta?
Asta-i nivelul tau ,nu poate nimeni sa-ti ceara mai mult decat poti!
Altceva era de inteles din comentariul meu ,nu ca exista si case de amanet.

AristotelCostel spunea...

@prostel
Inteleg ca pentru unu de speța ta... e o referință... o palpare a p'eței din... viteză.

Horea spunea...

Flavian, in graficul de care vorbesti eu vad un trend lung descendent al argintului.

A scazut necontenit incepand din 1460 deci aproape 600 de ani, avand reveniri ca orice obiect aflat intr-un trend negativ.

Pentru mine asta inseamna un singur lucru. Argintul nu a avut cerere decat cea pe care o vedem. Cand exista cerere in piata pana si un bulb de lalaea poate ajunge ajunge la 4-5000 de guldeni.

Interesant este ca nu-ti pui problema manipularii atunci cand pretul urca ca acum.

Eu personal nu am slabiciunea conspiratiilor si a manipularilor, nici in sus, nici injos. Am demostrat clar ca nici macar o banca centrala, sau chiar mai multe de fapt, nu pot influenta piata decat pentru moment.

De ce urca argintul acum? De ce nu-l poate manipula nimeni decat in sus? Pentru ca exista cerere!

Trebuie sa marturisesc ca am ramas perplex citind afirmatiile pe care le faci. Cand cineva incepe sa argumenteze comportamentul unei piete prin teoria conspiratiilor o va face fara mine, eu ma retrag din aceasta dezbatere.

Mai vreau sa spun doar atat:

Argintul, dar mai ales derivatele de argint au fost cumparate in opinia mea de banii QE2, bani care nu si-au gasit velocitate altundeva decat la burse. Ei au creat cererea.

Daca aceasta ipoteza a mea este gresita, argintul va trebui sa-si continue aprecierea si atunci cand bursele vor incepe sa cada.

Pelanga derivate s-a mai cumparat si aur si argint tangibil. Au fost investitori care si-au dedicat un procent anume din portofoliu metalelor. Ce vor face ei in cazul in care bursa va incepe sa scada ramane de vazut.

Eu unul cred ca multi isi vor reduce expunerea recumparand metalele proriuzise la preturi mai bune. Comedia de azi se va sfarsi cu un colaps valutar de-o forma sau alta. De aici insa pana la vesnicile conspiratii cultivate pretutindeni in aceasta tara drumul este foarte lung.

Oricum vom avea o dovada clara in ceea ce priveste perceptia mea atunci cand incep sa cada bursele.

Daca cerererea pentru metale se va mentine si atunci insemneaza ca pretul lor va trebui sa creasca. Continuarea cresterilor de pret la metale va trebui sa rezulte intr-un dolar tot mai slab.

In cazul in care acest lucru se va intampla semnalele unei viitoare inflatii veritabile vor fi receptionate si de mine.

Unknown spunea...

@ eugogu si costel:
chiar nu vedeti diferenta intre nivelul comentariilor voastre si celelalte? ca "inteligenta" vad ca aveti. este depasita de mandrie?

on topic: flaviand are dreptate ca fiat money "strica" preturile. ca PM ar avea "normalul" mult mai sus. pe de alta parte, variatiile pietelor apar din reactiile ilogice (emotive) ale participantilor. degeaba Ag ar fi "normal" la 80 usd daca, odata ce trece de...50 usd oamenii incep sa vanda.

Anonim spunea...

Aveti dreptate cu derivatele de argint ca sunt pompate din banii de QE. Problema e ca ele nu sunt argint real si in curand pretul pietei actuale (predominant din contracte fara livrare fizica) se va delimita de pretul metalului fizic (si nu numai la metale ci si la celelate commodities). Odata cu bursele cred eu nu vor cadea decat derivatele, o parte semnificativa din investitori si-au invatat lectia din 2008 si nu se va mai "refugia" toata lumea in bonduri si in dolar sau euro.
Am trecut de la "cash is king" din 2008 la "cash is trash" de acum:)

AristotelCostel spunea...

@john down
Trollul... metalist strică zona de comentarii.

Daca se poate sterge pe jos cu tine, eu promit ca voi folosi alte carpe.

Se vorbeste de nespecificitatea bulelor metaliste pusa pe seama indiferentei... coafezelor.

Ei bine, asta ce e?

E cu idolul lui vacaru, cu argumentatia imprumutata de la... clociada... prezentarea monedei pe "toate" fețele... and think about it.

Flavian spunea...

Argintul nu a avut cerere decat cea pe care o vedem???

http://cij.inspiriting.com/?p=670#

During the Great Depression, President Franklin Roosevelt signed the Silver Purchase Act of 1934. That started the world’s greatest stockpile of silver, peaking at 3.5 billion ounces in the 1950s.

As we wrote in Third turning point for silver, the US government sold down its massive silver stock in the 1960s in an attempt to keep its price down. Also around the same time, as we wrote in What determines the gold-silver ratio?

The problem with industrial use of a metal is that it gets ‘consumed’ and used up in microscopic amounts, thrown away and eventually ends up in the landfill. Therefore, unlike gold, most of the silver ever dug out from the earth are lost through ‘consumption.’ Only jewelery and silverware preserves the silver.

By 1980, only 2.5 billion ounces of silver are left. By 1990, 2.1 billion ounces are left. As in late 2008, only 20 million ounces of silver are left in the US government’s stockpile. Other government around the world did likewise. Today, government stockpiles around the world hold only 0.016 percent of the original 3.5 billion ounces that the US government used to hold!

In other words, the amount of silver left in the world that is available for investment is less than gold! Gold, on the other hand, has a rising quantity of stockpile. If all mining activity are to stop today, the aboveground stocks of silver will only last 4 months!

Flavian spunea...

Oricum vom avea o dovada clara in ceea ce priveste perceptia mea atunci cand incep sa cada bursele.Daca cerererea pentru metale se va mentine si atunci insemneaza ca pretul lor va trebui sa creasca..

vad cum se apropie show-ul, desi inca mai cred saracii ca pargia va rezista. Sperand ca nu se va rupe in zona burselor, urmand decuplarea fata de metalele pretioase pe care o tot urmaream eu. Adica plonjonul DOW in timp ce aurul isi mentine tendinta crescatoare:http://blog.flavian.ro/2010/03/joc-pe-balansoar-cu-sistemul-financiar.html

Anonim spunea...

Eiiii, cocoseii moshului,
si trolul iesilor
si padurii Copoului

Ag se tot umfla !
Maine astept sa vad daca vreo baba din bloc imi da indicatia ca e intr-o mare bula ca de la coafeze nu mai astept nimic deoarece Prostel le declara indiferente ,asa ca tre sa-l credem ,el avand o bogata experienta de viata cu coafezele :zilnic isi increteste pleata de sub brat si-si face cu placa parul pubian ,adica e un cunoscator in domeniu.

Si cum Ag se tot umfla ,si noi, cei care-i inchinam ode ne asteptam sa mai scada cateva procente zilele viitoare (nu ,prostel,nu-i vorba de sambata si duminica) ca apoi sa-si vada de ceea ce a invatat mai profund in ultimul timp:sa faca baloane pe care costelus neastamparatul vrea sa le sparga cu ace de prins peste.

Flavian spunea...

slabiciunea conspiratiilor si a manipularilor? revenire la normal?

http://www.ehow.com/facts_6766461_silver-purchase-act-1934.html

The Silver Act of 1934 required the U.S. Treasury Secretary to purchase silver in large quantities and allowed President Roosevelt to nationalize all private silver holdings. The act greatly disrupted the world's silver markets and ultimately was repealed in the 1960s.

The Silver Purchase Act of 1934 allowed President Roosevelt to nationalize all silver that was owned by American citizens (with a few exceptions including silver coins, jewelry or industrial materials). Americans had to sell their silver to the government for 50 cents an ounce.

Anonim spunea...

Am uitat esentialul ,ca asa-s eu:42,93$!

Ce bine era pe vremea cand unii erau sclavi:
-n-aveau nevoie de casa ca era prea scumpa
-n-aveau nevoie de vreun teren ,ca nu le trebuia casa si oricum era prea scumpa
-n-aveau nevoie nici de teren agricol ,ca era prea scump
-etc.

In fond n-aveau nevoie de nimic ,ptr. ca stapanul de sclavi trebuia sa aibe grija de nevoile sclavului!

O,tempora ! ,cu nostalgie isi amintea prietenul meu ,trolul!

Anonim spunea...

Oare de ce :

http://www.zerohedge.com/article/will-silver-surge-following-nationalization-bolivias-silver-mines-president-evo-morales