Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 28 aprilie 2011

Analiza fundamentala

O vezi mai jos facuta de cea mai grozava institutie din lume Banca Federala a SUA. Pentru cei mai slabi cu engleza traduc "cuvant de cuvant." Lucrurile merg spre bine. FED va face ceea ce a facut si pana acum. Va sta de veghe, va lupta, va monitoriza, va crea stabilitate, pe piata muncii, in economie si, isi va continua QE 2 pana la sfarsit.

Dobanzile vor ramane pe loc timp nedefinit, pentru ca inflatia este momentana si neglijabila. 

Analiza fundamentala a analizei fundamentale publicate de FED a trimis toate preturile obiectelor numite de risc in cer. Eu unul nu am avut habar de ce va spune FED. Am avut insa habar de un alt lucru. De faptul ca aprecierile nu s-au terminat. Ca o consecinta am putut deduce din grafice continutul pledoariei foarte lungi, dar cu esenta foarte scurta, publicata de Banca Centrala a SUA.

Continuand sa analizam fundamental si extrapoland liniar deducem. Doalrul se va face praf, in timp ce bursele vor continua sa creasca mana in mana cu metalele si cu alte comoditati. Rezultatul nici nu poate fi altul din moment ce Fed continua sa faca exact ce a facut si pana acum. Logica este simpla si clara rezultata din extrapolarea liniara a cunstintelor pe care le avem. Folosind aceasta logica nu-ti vei putea inchipui niciodata ca, o palma data lui Boc, ii va produce dureri si vaicareli lui Basescu. Asta chiar daca l-ai angaja pe ministrul invatamantului ca sa-ti calculeze viteza pumnului. Intr-o piata fractala lucrurile stau insa altfel. Ii dai un spitz lui Boc si cade Basescu, din cauza faptului ca era tocmai calare pe micutul nostru din Cluj. 

Ca o analogie intr-o piata umflata de bani electronici care nu si-au gasit locul in economie, dai un spitz unui indice si restul vine de la sine, se surpa toti calaretii. Sa vedem acum cat mai are DOW pana la acest spitz? Uitandu-te pe grafic vezi ca mai are foarte putin. Niveleul expus este acelasi pe care l-ai vazut de luni de zile si este absolut independent de orice date fundamentale. El reprezinta doar un nivel bun de oferta in orice imprejurare fundamentala de tip: Bernanke face QE, nu face Qe, se scobeste in nas, nu se scobeste in nas, se da cu bicicleta scarpinundu-se in barba, se da cu bicicleta scarpinundu-se in in cur etc. Avem doar cateva zile pana in mai, asta desi toata luna va ramane valabila pentru tinta de timp. In cazul punctelor DOW avem doar "cateva" pana la nivelul expus. Nu pot sa-mi inchpui ca FED isi va schimba politica monetara expusa in acest interval scurt.

Hai sa urmarim ca atare reactia nivelului expus tinand cont de faptul ca datele fundamentale sunt cele pe care le stii si cele care ar trebui sa duca  tot ce se misca, cu exceptia dolarului, in cer.

Release Date: April 27, 2011

For immediate release

Information received since the Federal Open Market Committee met in March indicates that the economic recovery is proceeding at a moderate pace and overall conditions in the labor market are improving gradually.  Household spending and business investment in equipment and software continue to expand.  However, investment in nonresidential structures is still weak, and the housing sector continues to be depressed.  Commodity prices have risen significantly since last summer, and concerns about global supplies of crude oil have contributed to a further increase in oil prices since the Committee met in March.  Inflation has picked up in recent months, but longer-term inflation expectations have remained stable and measures of underlying inflation are still subdued. 

Consistent with its statutory mandate, the Committee seeks to foster maximum employment and price stability.  The unemployment rate remains elevated, and measures of underlying inflation continue to be somewhat low, relative to levels that the Committee judges to be consistent, over the longer run, with its dual mandate.  Increases in the prices of energy and other commodities have pushed up inflation in recent months.  The Committee expects these effects to be transitory, but it will pay close attention to the evolution of inflation and inflation expectations.  The Committee continues to anticipate a gradual return to higher levels of resource utilization in a context of price stability.

To promote a stronger pace of economic recovery and to help ensure that inflation, over time, is at levels consistent with its mandate, the Committee decided today to continue expanding its holdings of securities as announced in November.  In particular, the Committee is maintaining its existing policy of reinvesting principal payments from its securities holdings and will complete purchases of $600 billion of longer-term Treasury securities by the end of the current quarter.  The Committee will regularly review the size and composition of its securities holdings in light of incoming information and is prepared to adjust those holdings as needed to best foster maximum employment and price stability.

The Committee will maintain the target range for the federal funds rate at 0 to 1/4 percent and continues to anticipate that economic conditions, including low rates of resource utilization, subdued inflation trends, and stable inflation expectations, are likely to warrant exceptionally low levels for the federal funds rate for an extended period.
 
The Committee will continue to monitor the economic outlook and financial developments and will employ its policy tools as necessary to support the economic recovery and to help ensure that inflation, over time, is at levels consistent with its mandate.
Voting for the FOMC monetary policy action were: Ben S. Bernanke, Chairman; William C. Dudley, Vice Chairman; Elizabeth A. Duke; Charles L. Evans; Richard W. Fisher; Narayana Kocherlakota; Charles I. Plosser; Sarah Bloom Raskin; Daniel K. Tarullo; and Janet L. Yellen.

7 comentarii:

Flavian spunea...

Vezi Horea, de aia n-are ursul coada. Ai ignorat tot ce ti-am spus in ultimul comentariu. Te legi in continuare de metode, ignorand aplicarea proasta a acestora. Misto de AT sau articole care "demonstreaza" ca e o metoda proasta pot gasi si eu pe net cu duiumul. Dar la ce te ajuta ?

Asa cum ziceam, sa n-o dam iar in sofisme. Prostii sunt prosti indiferent de metoda folosita in previziuni. De ce insisti tu sa compari graficieni buni cu fundamentalisti de doi bani ? Ca asa poti sa-ti insir si eu o gramada de graficieni care nu valoreaza nici o ceapa degerata in fata unor fundamentalisti ca Peter Schiff, Gerald Celente sau Chris Martenson.

Eu aia incerc sa-ti explic, ca nici o metoda nu-i mai proasta ca alta atata vreme cat o folosesti cum trebuie. Ca toate au fost folosite cu succes pentru a putea prevedea actuala criza de catre anumiti oameni. Ei bine, eu tocmai oamenii aia incerc sa-i gasesc si sa vad ce zic.

Desi apreciez mai mult fundamentalele fata de alte metode, eu nu ma limitez la asta. Caut sa corelez. Sa vad ce zic si graficienii, ce zic si astrologii, ce zic si spiritualistii, sau roboteii, sau cititorii in cafea. Caut sa vad rezultatele celor care au fost in stare sa prevada actualele miscari si sa aflu ce vad ei pe viitor.

Asa am ajuns si pe pagina ta. Acolo unde ne potrivim, iti dau dreptate. Acolo unde fundamentalele nu-mi zic nimic, sunt atent la ce indica graficele tale. Iar acolo unde cred ca graficele gresesc incerc sa te trag de maneca. Vrei sa pricepi bine, nu vrei, iarasi bine, eu macar am incercat.

Pana una alta, uite ca Ben mi-a dat dreptate si a lasat pompele in pace. Nici macar n-a incercat sa se faca ca le opreste. De ce nu le poate opri ? Pai asta ar mai insemna inca o discutie de cateva pagini ca sa-ti explic de ce, la fel cum a fost si aia cu JPM si argintul. Deocamdata n-am rabdare sa fac iar asta, dar poti sa ma crezi pe cuvant daca vrei... :)

Horea spunea...

Pana una alta, uite ca Ben mi-a dat dreptate si a lasat pompele in pace. Nici macar n-a incercat sa se faca ca le opreste.

Eu iti spun ca le va opri atunci cand QE2 expira desi in opinia celor pe care ii citesti tu acest lucru pare imposibil. Mie nici nu mi-a trecut prin cap ca le va opri acum, cu toate ca au existat voci chiar in interiorul FED in acest sens. Adevarul este ca au fost voci si pentru QE3

Flavian, parca vorbim pasareste. Ca sa ne putem intelege hai da tu o prognoza economica pentru 2012. Pe foarte scurt, folosind absolut tot ce vrei tu sa folosesti. In loc sa ne invartim in jurul rahatului hai sa-l luam in mana.

1)Unde vezi tu indicele Sp 500 la anu? Si de ce?

2)Unde vezi tu comoditatile: aur petrol, argint, cu preturi aproximative? De ce ai explicat deja dar poti repeta in doua cuvinte:

3)Unde vezi tu economia Romaniei, a Europei, a SUA, a Japoniei? De ce?

4)Cum talmacesti tu anuntul de ieri dat de FED si cum crezi tu ca va actiona FED in 2012? Doua cuvinte despre repercursiunile pe care le vezi

Uite lucruri concrete la subiect lipsite de orice iz talkshowist tipic romanesc. Ele vor ramane aici pe pagina putand fii comparate cu ceea ce se va intampla de fapt.

Nu cred ca vei pierde mai mult de cca. 15-20 min de scris specificandu-le. Eu cred ca atata merita si pagina asta.

Ba mai mult! Rog, incurajez si pe altii sa raspunda la aceleasi intrebari. Hai sa vedem opinii concrete despre lucruri concrete.

spuky24 spunea...

Partea cu inflatia suna frumos Flavian, dar eu nu cred ca se va intimpla.

Nu cred ca toti cei fripti cu credite luate atunci cind erau imobiliarele in plop vor reusi sa-si plateasca datoriile cu bani de-o piine. Adica unul care-si cumpara un apartament miine va constata ca la luat gratis in citiva ani... Daca ar fi asa mi-as cumpara si eu vreo citeva pe credit acum cit inca se mai poate.

Alte prognoze nu fac ca nu ma pricep.

Parerea mea.

Horea spunea...

spuky 24, uite ca mi-ai atras atentia asupra unei scapari. O ultima intrebare pentru Flavian, pentru toti de fapt, una adaugata la celelalte.

Unde va fi inflatia in 2012? Aproximativ. Si cand va incepe hiperinflatia pe care o prezic hiperinflationistii sa se simta? Cea de talia Zimbabwe, Weimar.

Flavian spunea...

Horea, eu am cam urmarit pana acum articolele tale. Daca chiar te intereseaza previziunile mele cine te opreste sa le citesti ?

Incepe aici: Lamuriri despre dolari si aur

Apoi continua aici: Previziuni

Iar in final nu uita sa citesti articolul meu de maine. Dupa aia mai stam de vorba.

Horea spunea...

Flavian, o sa citesc articolul tau de maine dar nu stiu ce te impiedica sa dai niste raspunsuri concrete la ceea ce am intrebat. Poate le vei da maine si le putem copia si pe pagina mea.

Eu cred ca o dezbatere concreta cu teluri si conceptii concrete este mult mai valoroasa decat o discutie despre generaliati. Intrebarile mele sunt la subiect. Cand vorbesti despre hiperinflatie perspectiva de timp la care o vezi venind este deosebit de importanta.

Am observat ca vezi si dolarul mergand spre zero. Cand? Este important dupa parerea mea sa precizez timpul la o asemenea predictie.

George spunea...

Hai sa va spun si cum sta piata si nu doar parerea fiecaruia dintre noi.
Avem un brand cu originea in UK. Termenul de plata este la 120 de zile si cu toate astea nu am mai platit ultimele facturi scadente pt. ca avem probleme cu cash-ul, in conditiile in care retailul este cel care strange cash-ul din piata, direct de la client. Va las pe voi sa trageti concluziile.