Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 12 aprilie 2011

Fondatorul liberty dollar gasit vinovat si trimis la inchisoare+sondaj



Poate ai auzit de "liberty dolar"? 20 de milioane de astfel de dolari, legati de argint, au circulat de cca. 10 ani si circula si azi in SUA. Au fost acceptati in multe locuri ca mijloc de plata, desi oficialii l-au huiduit. Bernard von NotHaus creatorul acestor dolari a fost declarat vinovat in martie 2011 la toate cele 4 puncte de acuzatie care i s-au adus intr-un proces intentat pentru falsificare de bani. Pe langa asta el a mai fost declarat si terorist. Von NotHaus risca inchisoare intre 15 si 20 de ani. In video auzi o pe o fana a ceatorului liberty dollar, o avocata in devenire si administratoare a paginii web liberty dollar, spunandu-si parerea despre democratia americana. Asculta cu atentie si vezi cum politicieni de pretutindeni incearca sa-ti puna mana in gat asa cum prevedeam eu ca se va intampla, odata ce protestele impotriva politicilor duse se vor intetii. De parca omul nu ar fi liber sa faca afaceri cu ce doreste. Dolarul liberty nu a fost declarat un asa numit "legal tender" adica moneda oficiala de catre cei ce l-au facut.


 A fost doar o marfa asa cum este de fapt si dolarul oficial al FED-ului cu o singura diferenta. Dlarul liberty iti garanta o cantitate de argint in schimb. Au fost tiparite chiar monede de argint si aur. In opinia mea a falsifica inseamna a copia ceva in mod ilegal. A scoate insa o moneda alternativa legata de un metal pretios cu declaratii clare in privinta a ceea ce reprezinta nu poate fi falsificare. Pasul urmator este ca si trocul sa fie interzis ( eu iti dau un fular tu imi dai o pereche de sosete). Care este de fapt diferenta intre trocul facut cu liberty dolar si alt troc? Afacerile cu moneda oficiala nu sunt pana la urma tot un troc?  Sunt foarte curios in ceea ce priveste evolutuia viitoare a lucrurilor. Nu este intamplator faptul ca arestarea si condamnarea lui von NotHaus este facuta in aceeiasi era in care Wiki Leaks a fost declarata organizatie terorista. Observa similaritatea de limbaj in acuzatiile care vin impotriva tuturor celora care incearaca sa se puna in fata sistemului.

Fiind vorba de metale pretioase am pus pe pagina sub profilul meu un sondaj despre argint. Ar fi bine sa votati cat mai multi pentru ca voturile sa poata avea o semnificatie statistica. Rezultatele vor folosi tuturor celora care vor sti sa le interpreteze. Interpretarea mea o voi pune pe pagina daca voi considera ca ati votat in masura suficienta pentru ca rezultatul sa poate fi considerat semnificativ.

9 comentarii:

George spunea...

Viziunea pe care o am eu asupra lucrurilor viitoare, este aceea ca nu va fi mai multa libertate ci din ce in ce mai putina, cum scriam la un momet dat si pe blogul lui Flavian.
Ideea ca sistemul actual va cadea e utopica. Istoria ne arata ca atunci cand "baietii destepti" simt ca pierd controlul, ei nu vor lasa lucrurile sa deraieze ci vor impune legi si reguli mult mai stricte pt. oamenii de rand. Sugestia ca Au/Ag sau nu stiu ce marfuri sunt o solutie si ca ne-ar pune la adapost de lacomia si disperarea lor de a avea controlul absolut, cred ca dam dovada de prea multa naivitate.

Horea spunea...

George, suntem pe aceeaisi linie. Observa si ce spune viitoarea avocata in film. O afacere paltita cu argint sau orice altceva decat hartia FED este considerata ilegala.

Oricum, eu cred ca si protestele oamenilor se vor intetii. Pana la urma ei sunt cei care voteaza si eu nu cred ca democratia va putea fi calcata in picioare fara reactii vehemente.

Ideea mea fata de metale este insa alta. Sa nu uitam ca pretul actual la care se afla ele a fost obtinut mai mult prin cumpararea si vanzarea derivatelor decat prin vanzarea si cumpararea metalelor prorpriuzise. Derivatele sunt pana la urma tot hartii fara valoare.

Hiperinflationistii si cei care incearaca sa explice fundamental aprecierea, prin crestera cererii industriale etc. nici macar nu se gandesc la acest argument. La fel s-au tranzactinat si se tranzactioneaza cereale, petrol totul de fapt, pe imprumut si derivate.

mihai spunea...

mai sunt cateva etape pana sa apara si partea violenta a exprimarii oamenilor ( revolutiile ) , iar una dintre ele ar fi protectionismul , ce-ar fi daca bernake&obama ar baga un "buy american" ca sa-i mai puna cu botul pe labe pe chinezi ? pe de alta parte nu vad de ce ar apare revolte la americani fata de restul lumii, ei sunt singurii care se pare ca lupta pentru joburi mai mult decat pentru moneda , din cate vad acum pe grafice USD merge pe trend invers fata de restul de valute

Unknown spunea...

Eu nu vreau sa comentez valoarea metalelor din momentul actual, ci vreau doar sa fac o observatie legata de monezile nationale. Pai daca toate lumea ar face troc cine ar pierde ? Statul pentru ca prin circulatia hartiilor statul incaseaza taxe. Orice pret platit contine taxe directe sau indirecte si in momentul in care 2 parti fac un troc statul pierde banii de taxe. De aceea il baga la puscarie ca sa descurajeze ideea de troc !

Anonim spunea...

@Horea :

"Derivatele sunt pana la urma tot hartii fara valoare.

Hiperinflationistii si cei care incearaca sa explice fundamental aprecierea, prin crestera cererii industriale etc. nici macar nu se gandesc la acest argument"


Ba da ,Horea , tocmai d-asta ti-am spus ca pentru pretul Ag trebuie intrebati JPM si prietenii!
Pentru ca lumea nu stie ca ei au vandut pe short Ag ,hartia SLV ,care de fapt ar fi productia mondiala pe mai mult de un deceniu de-acu incolo!

Dar ei vand pe hartie ,care hartie nu va putea fi acoperita la termenul scadent plus ca , contractul la acea hartie e mai mult decat dubios ,plus ca si le vand intre ei ,d-ai am spus JPM si prietenii ,si deja sunt zvonuri cum ca rascumpara hartiile (contractele )la preturi mult mai mari ,si ca depazitul lor de argint e gol ,si ca e ff greu de imprumutat Ag in ziua de azi ,ptr. ca nu mai au de unde.

Informatii-economice spunea...

@eugogu - banii din QE-uri care s-au dus spre banci trebuie sa se miste si ca saa se obtina profit ei trebuie sa creeze bule. Daca cerere de bani nu e trebuie totusi facut ceva pentru a mari profitabilitatea si cred ca stim cu totii ce bine au stat GS, JPM & friends anii trecuti.
Din acest punct de vedere zvonurile au o oarecare baza...

mihai spunea...

si ce mai misto faceam de GS cand ziceau ca ajunge euro la 1.5 usd ! ei , mai rade cineva acum ???

Horea spunea...

Petre
to me

show details 9:50 PM (17 minutes ago)

Salut,

tare ar fi sa confiste monezile mai pe urma– piticul meu cartitor asta banuieste.
cred ca tipu asta e un fel de haiduc, auzi sa faca el moneda – a fost pus la punct .
in alta ordine de idei: jesse zice ca urmeaza un 45$.

Multumesc de articol,

AristotelCostel spunea...

pic_ulei

http://content.screencast.com/users/springheel_jack/folders/1104/media/fd588a20-cc55-4568-9971-66704f5d0357/110412%20CL_60min_Trendlines.png

there does appear to be an increase in lending in one area – the borrowing of funds for purposes of speculative investments!