Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 13 aprilie 2011

Sentimentul uitat de majoritati, bata-l sfintii

Din SUA desigur, dar eu nu am nici un dubiu fata de faptul ca intr-o lume globala el trebuie sa fie tot global. Banii mai multi din buzunarul romanului pe care ii vede Boc in 2012, inclusiv cei pe care ii promite cuplul comic Pontanescu, se vor adeveri a fi gauri destul de mari in opinia mea. Asta cu toate ca duduiturile exporturilor l-au asurzit deja pe premier. Ce l-o fi orbit stiu doar sfintii, eu unul cred ca doar setea de putere si de privilegii. 

Repet! Daca as fi in politica azi, i-as lasa pe altii in fata, in Romania pe "triculplul" Felix Pontanescu de exemplu. Eu cred ca merita si ei, ca si Boc de fapt, sa-si rupa gatul. Boc nu prea sclipeste neuronal precum nu o face din pacate nici "tricuplul" amintit. Ei vad o Romanie similara cu cea de azi in veci si purururi, viziunea rezultand din vesnicile extrapolari facute in mod liniar.. Eu incep sa vad in schimb o alta Romanie, chiar cu poporul asta de balega, ca rezultat al unei alte lumi. 

Al unei lumi noi, in curs de nastere in care miscarile populare sunt in toi. Riscul molipsirii plaiurilor dambovitenedevine creste in opinia mea pe zi ce trece. Si, surpriza, surpriza, ne-am putea trezi intr-o zi cu o revolutie genuina chiar si in acesta tara.

De data asta rascoala nu va fi impotriva lui Ceausescu, pentru ca pe el l-au exterminat tocmai tovarasii sai de drum, tradatorii care i-au luat mai apoi locul. Va fi importiva celora care si-au construit castele din furt si minciuni. Si, importiva celora de tip: Bocofelix Pontanescu care au promis si promit inca si azi fortarete romanului din cocioaba.

Graficele expuse cred ca graiesc de la sine aratand un sentiment in scadere la toate varstele si la toate categoriile sociala. Ceea ce ma face si mai ferm in ceea ce priveste predictia unui viitor sumbru este faptul ca maximile de optimism din januarie 2010 nu au fost depasite. In pofida propagandei de intoxicare dusa tot timpul de trambitasii asa numitei renasteri economice.

Sentimentul oamenilor fata de marile realizari obtinute de politicieni si banci a inceput sa  fie tot mai negativ. Ce urmeaza acum? Bursa desigur! Ea care nu este altceva decat un orologiu al acestor sentimente. Dar bursa, ea ce reprezinta? Reprezinta desigur harta economiei, o harta pe care Jeffry FMI o citeste intotdeauna invers.

Mai votati mai oameni buni in sondajul cu argintul, chiar daca ati crede ca nu va pricepeti. Statistica nu cauta pricepere intr-un caz ca acesta ci sentimente. O opinie trebuie sa aiba de aceea fiecare om. Din ce ati auzit sau din ce nu ati auzit, din ce ati citit si din ce nu ati citit, vreau doar o opinie anonima!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Recomandari ptr. vacanta .
Cum incearca Ben sa innece inflatia:

http://www.zerohedge.com/article/goldman-goes-trifecta-lowers-2011-copper-price-target-11000-9800mt

Dar mai devreme sau mai tarziu vine momentul adevarului .

Horea spunea...

Cum gogule? Parca spuneai ca Ben creaza inflatie in timp ce eu argumentam ca ar vrea s-o creeze, ceea ce este de fapt adevarul gol golut, dar fara succes.

As vrea sa lasi pentru o clipa zero hedge si alte pagini pe care le-ai citit despre hiperinflatie la o parte, pentru ca dupa cum vezi scribetntii o cam intorc dupa vant si ca la Ploiesti.

Explica-ne asadar in stil civilizat ,asa cum ai facut in ultimele doua postari, cum vezi tu felul in care Ben inneaca inflatia. Eu nu te iau peste picior dupa cum vezi, asa cum ai facut tu, ci vreau sa dezbat subiectul asta destul de incurcat pentru binele tuturor.

Poate ai argumente care mie mi-au scapat, desi mi se pare stranui ca, un om, care a cheltuit 3 trilioane de dolari ca sa produca tocmai inflatie, vrea acum asa deodata sa-i dea in cap si s-o innece.

Nu veni cu citate de pe situri ca nu ma intereseaza. Ma intereseaza doar parerea ta personala, judecata ta.

Nu ti se pare ca bossul Fed va inneca o data cu inflatia, marginala dupa parerea mea in momentul de fata, si economia?

Pe cea pe care o declara revigurata. De ce a mai tinut atunci dobanda la zero daca i-a fost frica de inflatie?

Conform hiperiinflationistilor urma sa si tiparesca pana ar fi crapat tot FED-ul.

Ce s-a intamplat dupa parerea ta, asa de pe o zi pe alta, cu tot ceea ce era extrapolat liniar?

Oare incep indivizii sa-si dea seama ca nici macar Ben nu e o masina? Si, daca ar fi, incep oare oamenii sa descopere ca exista si alte fiinte langa el care nu sunt masini.

Anonim spunea...

Horea,
N-ai citit articolul si te-ai grabit cu raspunsul.
E vorba tocmai de o lupta in a mentine jos preturile comoditatilor si in felul asta sa zica :"uite ca n-am creat inflatie cu QE-urile ,deci mai scot un QE pe piata si daca-l dau lu Sucks, Morgan &friends totul e OK !"

Dar ca orice grefa nu se stie daca va reusi sau daca va reusi cand va fi respinsa de organism ,vorbim asa ca sa te simti tu mai stapan pe situatie ,ca eu n-am nici in clin sau maneca cu medicina.

Horea spunea...

gogu, am citit articolul numai ca eu nu cred in manipularile de pret decat pentru moment.

Daca te uiti la ceea ce s-a intamplat in 29 vei intelege. Bancile au facut atunci cartela asigurandu-i pe cetateni ca vor tine pretul actiunilor in cer, pentru ca nu era vorba de nicio criza, spuneau ei.

Au existat zile, in consecinta, in care actiunile urcau cu cate 15%, pentru ca, mai apoi, sa sfarseasca aceiasi zi de trading neschimbate si sa cada din nou in ziua urmatoare.

Daca bancile sau altcineva ar fi in stare sa manevreze pietele intr-o perspectiva mai lunga de timp nu ar mai fi depresiuni.

Eu unul nu cred ca cineva, care considera ca pretul cuprului sau al oricarui obiect este ieftin, nu va cumpara doar datorita unei analize facuta de o banca sau alta.

Fed nu a reusit cu tot QE-ul sa impiedice caderea de pret a bondurilor de ce crezi tu ca o banca falimentara sau alta ar fi mai breaza? Asta pentru ca asa explica zero hedge?

Eu citesc strecor si trag concluziile mele folosindu-mi cunostintele. Gresesc desigur pentru ca in economie nu exista adevarul absolut, dar, de cand m-am apucat de invatat sunt destul de aproape de el in majoritatea cazurilor. Pierderile facute m-au mai invatat un lucru. Sa-mi schimb parerea conform argumentelor pe care mi le da piata si nicidecum conform argumentelor unor asa numiti experti.

Cand nu pricepeam ceea ce faceam am cumparat si eu actiuni internet, tocmai datorita unei recomandari facute la acel timp de Morgan Stanley.

Era vorba de o firma suedeza Framtidsfabriken. M-am ars de m-a luat dracul deja inainte ca firma sa dea faliment. Atunci am inteles ca la bursa exista doua alternative sanatoase. Sa nu mai intri de loc sau sa inveti. Eu am ales ultima alternativa si continui sa o dezvolt cat pot si in ziua de azi.

Recomand asta cu caldura tuturor.