Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 22 aprilie 2011

Un nou semnal Isaresciano- bancar

Spuneam intr-o postare precedenta ca m-au cuprins fiorii atunci cand l-am auzit pe domnul Isaresu facand prognoze economice. In privinta domniei sale m-am "Flavianizat". Ascult ce spune si intorc totul pe dos, obtinand astfel rezultatul corect aproape negresit. Pana aici totul e bine pentru ca vorbeam doar de economie.

In rest stiam bine ca domnul guvernator se ascunde de oameni, ne-a spus-o chiar domnia sa, asta ca sa scape de intrebarile curiosilor privind cursul valutar.

Iata insa o minune! Adevarat ca apare in tara minunilor, dar, si asa, ea merita absolut sa fie bagata in seama. Domnului guvernator pus pe tuse de evenimente i se incalzesc muschii valutari. De data asta nu oricum ci nefrecati de nimeni.

Despre caldurile menopauzalo-musculo-valutare in care a intrat domnul Isaresu raporteaza chiar ziarul Gandul. Ceea ce spune Isarescu de pe tuse nu sunt de data asta niste raspunsuri date cu o jumatete de gura unor trecatori. Aici este vorba de un strigat viril indreptat catre o tara intreaga, lipsit totusi de hormoni, pentru ca in menopauza acestia obisnuiesc sa scada si dispara.

Romani stati linistiti! Leul va fi langa voi sa va pazeasca si in 2011 dar si in 2012. Se dau chiar cursuri exacte de catre choechipierii domnului Isarescu: extrema dreapat BCR si extrema stanga ING, ca cel de 7 lei un euro, vanturat data trecuta, de data asta, 4 lei un euro, cel mult 4,10. Flavianizat cum sunt imi vine sa intorc strigatul guvernatorului si a coechipierilor sai pe dos, mai ales atunci cand il vad laudandu-se cu capitalul lui Ben "in brate". Mugurel! Ceea ce tii tu in brate este ca o minge fermecata, i-as spune. Te arunci ca un Iasin al zilelor noastre spre balon si il prinzi. Il strangi mai apoi la piept imbatat de performanta pe care ai reusit-o. Si, cand ai deschis ochii si urechile auzi si vezi spre marea ta mirare doar huiduieli.

Nedumerit iti arunci privirea spre piept, spre punctul in care simteai caldura mingii numai acum o secunda. Cconstati insa cu groaza ca ea a disparut. N-a cazut departe. Doar cativa centimetri peste linia portii. Scenariul pe care l-ai cititit este in acest moment unul foarte probabil. A devenit in opinia mea si mai probabil incurajat si sistinut de strigatele aruncate in vazduh de un portar in menopauza. Aplica acestor strigate legea sfanta a lui Flavian, care spune: un grafic care are directia  indreptata spre sud, isi schimba directia spre nord, atunci cand il intorci pe dos. Fa aceasta manevra si vei obtine aproape sigur rezultatul corect.

Daca ne uitam la graficul euro dolar, cel lunar de data asta, pentru ca sa putem analiza perechea in perspectiva mai lunga, vedem: In perspectiva amintita euro se afla intr-un trend descendent. Mai mult decat atat! El se afla intr-un interval de oferta cheie marcat cu preturi pe grafic. Intervalul de pret este o leaca mai permisiv fiind vorba de un grafic lunar. Va putea oare euro sa auda strigatele guvernatorului? Sau, va cadea epuizat si transpirat de efortul depus pana acum, chiar in fata portii? Ramane de vazut! Eu unul il vad deocamdata gafaind din greu si cu ochii atintiti spre tuse. Spre portarul Isarescu cu mainile stranse la piept, care striga de data asta stand in cap.

Dormi linistit asadar! Leul iti vegheaza la crestet. Poti sa si sforai daca vrei pentru ca la crestetul lui vegheaza la randul sau un om in menopauza. Ai asigurarile scrise negru pe alb:

"Isărescu a explicat că BNR va continua să apere moneda naţională până la adoptarea euro. "

De ce s-o mai apere? Atunci cand leul a fost prezentat chiar de propriul sau bodygard in armura de elefant. Asta stie doar Isarescu si ziarul Gandul.

27 de comentarii:

Anonim spunea...

Horea ,scuza-ma ca-s un pic offtopic dar Cristi Dogaru a publicat un articol in care afirma:

"Am ceva argint monede din care am vandut o treime marcand o parte din profit. Am facut chiar un experiment anuntand intentia de a vinde pe blog. Anuntul a stat vreo 3 zile, timp in care am fost cautat de…2 cumparatori interesati (unul din ei fiind fratele lui Flavian). Asta in conditiile in care argintul creste…va dati seama ce succes as fi avut pe fondul unor corectii de pret…Ma rog, trebuie spus ca l-am vandut la pretul oficial al dealerilor de monede (minus costurile cu transferul bancar si taxele de expeditie)…poate cu un discount aplicat as fi gasit si alti musterii."

Nu am vazut niciun anunt pe siteul lui atunci cand l-a pus dar ii raspund ca-i cumpar eu acu in varf de bula:

"eugogu spunea...
salut
Cristi imi pare rau ca nu am vazut anuntul tau ,desi ma uit odata la cateva zile,dar te scap eu de griji:
iti cumpar 60 de monede la pret de dealer:
iti marchezi si profitul si scapi si de ele in varf de bula.Vorbesc serios ,nu e gluma sau experiment.

22 aprilie 2011, 05:33 "

Astept raspunsul lui ca stiu ca se uita aici

Unknown spunea...

eugogule...chiar vrei sa cumperi acu monezi de Ag?

Anonim spunea...

Da ,am si explicat de ce .
Si mai ales de la Cristi Dogaru ;citeste-i si articolul ,ca el zice ca n-are cui vinde la pret de dealer.
vorbesc serios,no joke

Anonim spunea...

Dar cumpar si de la tine in aceleasi conditii.De la oricine.

AristotelCostel spunea...

@john dow

... ferme şi petrol ...

on-topic
Leul s-a intarit prea mult si prea repede - Morgan Stanley

Unknown spunea...

@ aristotel...stiu...ferme mai bine, ca petrol mai e destul...
dar pt teren agricol in cantitate semnificativa n-am finante acu.

@ eugogu: te-am inteles ca vrei MPs pt investitie, plan de pensie, etc...si nu pt specula. si iti respect ideile. oricum, avand in vedere variatiile CICLICE ale pietei, chiar daca a la long va creste Ag, probabil va fi o perioada cand va avea o corectie (va scadea intai, si apoi va creste). cumpara si tu atunci...adica asteapta cateva saptamani scaderea.

Anonim spunea...

@John Dow:

Eu mi-am spus parerea despre ciclicitatea Ag :nu e nicio ciclicitate.Poate doar manipulare.
E posibil ca unii sa vanda la un moment dat ,sau sa doreasca sa vanda ca si Cristi Dogaru ,si atunci sa fie o mica fluctuatie a pretului ,dar atata tot.
Asta iarna ,cand am rugat o ruda din Germania sa-mi ia ceva Ag mi-a spus ca sa ma gandesc bine ,ca trebuie sa scada ,ca deja a sarit destul in sus si multe altele.Dar omul in cauza e stomatolog ,ce sa-i ceri.Mi-am cumparat singur decat sa dau explicatii cum ,ce ,unde ,cand.Asa ca eu fac cum simt eu si cum vad eu realitatea .
Dar as avea o placere deosebita sa iau de la cineva care spune ca n-are cui vinde ;sigur n-are ce vinde!

AristotelCostel spunea...

... daca era argintar... ar fi cumparat.

Lectii de veaţă:

Octombrie 2008
"Cumpar in continuare"

... a cumparat 900...

"Nu stim cand si cat vom vinde, dar credem ca vom vinde"

Noiembrie 2010
Acesta a ajuns la un portofoliu de 900...

cristian dogaru spunea...

eugogu@ draga,ti-am rapuns, iti dau si tie intre 50-60 dolari/uncia, inca o treime din ce am, adica 40 de monede mari si late...restul de 33% pastrez pentru cand o ajunge la plus infinit (plus ca imi si plac monedele, am devenit colectionar, de)....vad din comentariile tale ; "Dar cumpar si de la tine in aceleasi conditii.De la oricine"...ai acces la fondurile Fed de cumperi nelimitat? te-am prins JPM, uite unde erai...a, sfatul meu: pune 2-3 monede de argint intr-un pahar cu apa si bea apoi pe stomacul gol...argintul e antiseptic , antidepresiv si, presupun, si antiderapant de la bunul simt....Ag! (auguri! adica)

cristian dogaru spunea...

@horia-scuze pentru parantezele cu gogu pe blogul tau...am uitat sa-l intreb ce medie de achizitie are pe argint, ca daca a luat abia de ata iarna nu il vad chiar asa de bine in curand...ma rog, poti sa suferi un pic cand esti de partea buna a fortei...legat de articolul tau, o mica idee...RMO-urile sunt in spatiul euro cam 2%...noi avem inca 25%...cand adoptam euro trebuie sa le dam banii bancilor, corect?...ei bine, cursul va fi stabil pana atunci, ca a nu treaca nimanui prin cap sa conteste eliberarea asta masiva de valuta de la BNR sau sa incerce sa amane momentul...

Anonim spunea...

pai parca plangeai cateva ore mai devreme ca n-ai cui vinde!
Si e oricum 47$!
Ce mai astepti?
hai repede cat ai client !Daca scade ramai cu ele!
Si am spus ca iau de la oricine sa se vada ca nu fac "experimente"si ca vorbesc serios.
Si nu stiu cum bei tu apa ,dar eu am un sistem care si filtreaza(are inclusiv Ag) si ionizeaza apa (Neptune se numeste daca te intereseaza si il am de 3-4 ani ,nu mai cauta pe net sa-mi spui ca nu se mai gaseste,au aparut alte modele),deci nu-mi purta tu de grija in nicio privinta...stii tu ...cainele moare de drum lung

AristotelCostel spunea...

@cristian

Ar mai fi vreo 15% RMO in lei. La valuta cred ca deja s-a ajuns la 20%.

3% RMO in lei ajung de un... atac speculativ... reusit.

Anonim spunea...

Cristi Dogaru esti ziarist economic?
Ai facut ASE la ff?
D-aia esti tu nerabdator sa adoptam euro?
Mai ai de asteptat cel putin 9 ani !
probabil in anii astia se vor rambursa si chiar refinanta pe lei (cu 2-3 ani inaintea intrarii) o buna parte din credite ,mare parte din alea de consum , asa ca poti dormi linistit noaptea , ziaristule econo mic!

Anonim spunea...

Ia cu paine sa vezi ce inseamna treaba aia cu euro ,domnule ziarist economic ,ca tre sa stii si tu daca un inginer stie :

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7263756-comisia-europeana-romania-nu-indeplineste-criteriile-adoptare-euro-procesul-putea-amanat-pana-2018-spun-specialistii.htm

Dar vezi ca-i din 2010 acu s-a mai schimbat cu 1-2 ani situatia

Anonim spunea...

Vezi acolo unde scrie cu criteriile de convergenta , nu tre sa te obosesti cu tot articolu'

Cred c-au mai sarit ei o chestie cu un 15% ,dar d-ala sa nu-ti faci probleme ,nu-ti mai incarca mintea cu asa ceva ,ca Mugurel are serviciul!

cristian dogaru spunea...

alo, domnu inginer gogu, eu zic tocmai pe dos, ca adoptarea euro va fi o mana cereasca pentru bancutele din romania, ca isi vor lua banii din rmo-uri inapoi...adica deponentii romani se vor ruga mai des la ...fondul de garantare cand se vor gandi la depozite...asa ca, dupa ce te-au indatorat pana peste urechi, isi pot lua oricand jucariile acasa...deci ce atata graba cu euro? dar daca nu zic nimic de argint se pare ca nu prinzi ideea...du-te si mai ia o gura din canuta aia cu argint, sa te mai limpezesti...

Anonim spunea...

Ce zic eu si ce zici tu!
Dle economist incearca domne s-o iei si tu pe silabe daca n-ai inteles ce ziceam eu.Daca tot nu reusesti poti incerca si pe litere.

mihai spunea...

@horea , flavianizarea este o mare prostie , din cate am obs. starea de spirit pe bloguri e negativa spre extrem , dar din pacate cel putin pana acum realitatea nu confirma ,iar cei care au suflat si in iaurt ( printre care din pacate si eu ) s-au fript mai tare decat ceilalti , ia zi , nu era bine la incepulul anului sa-ti fi schimbat dolarii in lei pe la vreo 3.3 cat ajunsese ? sau nu neaparat dolarii , orice valuta , ca leul sa apreciat fata de toate !

Horea spunea...

mihai! Ba da! Dar dar nu vad legatura. Tocmai de sentimentul de care vorebsti nu am tinut cont din pacate interpretand gresit graficul dolarului. Alte analize le-am nimerit mai bine. In cazul dolarului sentimentul era pe atunci la fel de pozitiv ca cel fata de metale azi.

Vom vedea oricum relevanta acestui lucru in curand, precum si prostia sau neprostia Flavianizarii.

mihai spunea...

legatura este legata de revenirea apetitului pentru risc , oare ce sens are altfel aprecierea asta puternica a leului si nu numai , a majoritatii monezilor tarilor est europene ?
PS: sa sustii ca banii o sa ajunga hartie igienica mi se pare o ineptie
Pss: crezi ca poti defini cu oarecare precizie termenul " in curand " ?

Radu Ionescu spunea...

@mihai - nici eu nu cred ca bani de hartie ajung prea repede hartie igienica dar sa nu ne grabim sa spunem ca e o ineptie, multe lucruri au fost considerate ineptii de-a lungul istoriei si s-a dovedit ca nu au fost

Horea spunea...

mihai banii sunt hartie igienica pentru ca nu sunt legati de nimic. Teoretic pot fi tipariti in orice cantitati si ca o consecinta devalorizati.

Valoarea pe care o au in forma lor actuala persita deocamdata din cauza increderii oameniilor in guverne si banci centrale.

Eu cred asadar ca banii vor ramane tot de hartie dar foarte probabil intr-a alta forma.

Luna mai pare sa fie un timing bun dar vom vedea.

Radu Ionescu spunea...

Desi zero hedge nu e exact reliable info aparent china ar vrea sa cam scape de dolari ...

http://www.zerohedge.com/article/china-proposes-cut-two-thirds-its-3-trillion-usd-holdings?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+zerohedge%2Ffeed+%28zero+hedge+-+on+a+long+enough+timeline%2C+the+survival+rate+for+everyone+drops+to+zero%29

Anonim spunea...

Paste fericit!

Anonim spunea...

Si lu' Horea + tuturor ce intra p-acia!
CHIAR ASA EU SA ZIC PRIMU?

Anonim spunea...

Daca aveti pe cine iubi ,sau dac va iubeste cineva,economistilor:

http://www.youtube.com/watch?v=syEL6tvSj6Y&feature=related

Anonim spunea...

Cred ca mai degraba asta-i de voi,economistule :


http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=_i-gcWdBUb8