Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 8 octombrie 2012

In livada cu mere

1650$ fix, in curand, spuneau expertii. Un pret indiscutabil, prevazut de domniile lor cu ocazia QE infinit. Rezultat din calcule fundamentale extrapolate liniar in directia "tutulor" cerurilor vesnice. Este vorba de pretul actiunilor Apple.

Ce noroc ca Mugur se ocupa de struguri, ale caror pret nu l-a extrapolat inca nimeni liniar. Graficele la care ma uit eu nu extrapoleaza nici ele nimic. Ele repeta incapatanat aceeiasi melodie: 

                                      In livada cu mere, cel ce se baga piere. 
                                      Mai bine un strugurel, de la Mugurel. 
                                      Dresorul cu joarda, care alunga hoarda
                                      De speculatori, dandu-le fiori.

Fiori pe care ii simt si eu atunci cand ma uit la insula pe care a facut-o graficul marului, marcata cu o elipsa rosie. Nu ca ar avea vreo importanta! Insule, linii trase anapoda, cap si umeri, tin de filmele cu pirati. Acolo zboara capetele taiate cu sabia de pe umeri, undeva pe o insula. La bursa ascultam de oamenii seriosi, de cei care ne fac calcule fundamentale. Chiar daca, deocamdata, trebuie sa taiem cifra unu din fata prognozelor acestora. Facem asta pentru ca sa-i putem lasa pe listele de plata a salariilor. Ca sa nu fie taiati de acolo de vreun pirat ratacit.

Cu mici ajustari, taierea unui zero, ultima cifra din prognoza de100$ la facebook, sau, in cazul marului, taierea primei cifre, baietii o nimeresc destul de bine. Observa si cu cate dibacie manuiesc ei aceste cifre. Ba una in plus, pusa la sfarsitul unui numar, compensata imediat de alta, pusa tot in plus, la inceputul lui. Asta ca sa nu se strice cumva simetria. 

Acum cand bucuria in grup este la moda, vreau sa va spun o alta stire intr-adevar imbucuratoare. Am inceput sa primesc mailuri de la argintari. Sunt cam ca acelea de pe vremea lui gogu si Flavian. Pline de date fundamentale. Asta in timp ce eu, prostul, i-am alertat pe abonatii mei cu o data de reactie, pentru azi, luni, si cu un semnal de vanzare la argint care s-a materializat deja vineri.

De unde trebuie am aflat si eu totusi pana la urma chiar ieri ca argintul e pe terminate din nou, in timp ce el s-ar folosi tot mai mult daca nu s-ar termina. Au aparut si o serie de produse noi, panouri solare, de exemplu, care fara argint nici nu pot fi cosntruite, dar se construiesc totusi de zori. Am tresarit! Si am intrebat-o pe Ilona. Ba! Am invatat felul acesta de a ma exprima de la ministrul culturii. Suntem cumva in 2008? 


Un comentariu:

Anonim spunea...

totusi , facebook reprezinta partea negativa in schimb apple sta inca bine !