Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 19 octombrie 2012

Cand astepti ca scroafa sa nasca girafe

Am un fost coleg de banca de la liceu care este taximetrist. Imi povestea chiar ieri despre atitudinea pe care o au fata de traseims multi dintre clientii sai. "Pai si ce daca o plecat, doar nu-i casatorit cu partidul". Aceste semnale merg desigur direct de la votac spre politicianul ales, demagog, si corupt. Care, iese mai pe urma foarte contrariat la rampa ca sa faca urmatoarea afirmatie:

"Este de neacceptat ca în vreme ce un întreg partid se mobilizează, dă o bătălie politică, unii dintre noi să trădeze. Mai citeste o data, de doua ori, de douzeci de ori, citatul de mai sus. Si incearca sa ghicesti mai pe urma numele persoanei care a facut o asemenea afirmatie. Unii ii spun Cacarau, eu ii spun Crin Antonescu. 

Nu-i spun domn pentru ca ar mai trebui sa se nasca o data ca sa poata fi asa ceva. Oricum, omul despre care vorbim, acelasi care a deschis larg poarta clanului sau tradatorilor de pretutindeni, se vaicareste din cauza a ce? Din cauza ca a fost tradat. Bine ba! Dar nu l-au tradat aia pe care i-a luat in partid mai nou.

Adevarat! Pentru ca tradatorii tradeza intoteauna doar in momentul in care tradarea ii favorizeaza intr-un fel sau altul. Asta pentru simplu fapt ca sunt tradatori! Si pentru ca definitia tradatorului este tocmai tradarea, un lucru pe care cineva care se doreste a fi presedintele tarii nu l-a inteles de loc. Ii garantez in scris Crinului popular! Toti tradatorii functioneaza exact la fel in toata lumea. Cauza pentru care sunt evitati ca ciuma de catre toti oamenii integri.

Numai ca, despre ce integritate mai poti vorbi in cazul politicianului roman. Trebuie dupa a mea parere sa fi si prost ca bata , atunci cand te plangi de faptul ca un porc grohaie. 

Pai ce dracu sa faca daca e porc? Sa cante marseieza? Poate asta ar dori Antonescu, omul care pare convins in momentul de fata ca, invocand poporul, de partea caruia s-a declarat de nenumarate ori, sa faca din porci staruri de opera. Din oameni porci da, vezi cazul lui Ghise etc. Invers va fi intodeauna imposobil. Porcul este dupa cate stim cu totii si mereu nesatul. Cativa in plus sau in minus nu mai schimba multe intr-o tara mancata si devastata pana la radacini. 

Niciun comentariu: