Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 7 octombrie 2012

Cea mai mare problema a Romaniei

Daca te-ai gandit cumva la Oltchim, la Hidroelectrica, al carei faliment te-ar putea lasa fara elecrticitate, sau la calvarul pe care il va cara in spate acest popor in anii care vin, ai dat iar cu piciorele in cacat. Problema numaru unu a tarii noastre este in momentul de fata candidatura lui Tariceanu, al lui Chiliman, al lui Udrea etc. Unde vor candida oare aceste persoane? Care au fiecare dintre ele o stampila a candidaturii vesnice pe frunte.

Romania are asadar politicieni nascuti pentru o viata, asta ca nu cumva sa-si mai faca si altcineva iluzii. Ma refer la cineva care ar putea avea radacini in poporul suveran. Care face politica in bodegi, in timp ce politicianul, nascut politician pe viata, o face in parlament, ales de poporul suveran. Pentru ca acolo este cea mai buna sursa de furt. Mai exista si exceptii. Politica facuta de Jilava. Din simplul motiv ca, pana la urma, politicianul nascut politician ramane pentru roman politician si in gaura de sarpe.

Acest lucru ni-l demonstreaza Julian Leca de la ziare com. Nu trece o saptamana sa nu auzim de incarceratul la internet, Nastase. Este si normal sa fie asa, pentru ca Nastase s-a nascut politician. Si, se pare ca afirmatia mea este foarte bine fondata. Citeste un comentariu pus la articolul mentionat, care reprezinta mentalitatea romanului de pretutindeni. A majoritatii, in orice caz.

Trebuie sa recunosc ca Leca si-a spalat mare parte din pacate, fie si numai cu titlul articolului 

In rest, as avea ceva corectii la articolul lui.

1. Nastase nu este un “unic mare corupt condamnat in cei 23 de ani" ci numa CEL MAI MARE DINTRE EI. Au maifost si altii si zornaitul de catuse inca nu s-a linistit...

Sincer, eu as fi gata sa-l iert pe Nastase pentru greselile trecutului (desi de cate ori am iertat pe cineva viata mi-a demonstrat ca am gresit) cu conditia sa ma asigure Domnia sa ca s-a curatat in puscarie de metehnele trecutului.

Ca si-a schimbat sfidarea pe umilinta, sau ca de-aici inainte isi va rupe de la gura sa ii imbrace pe cei goi, ca-si va vinde colectia de pusti (primite oricum cadou in cele mai multe din situatii) si va dona banii unui azil de batrani, ca-si va vinde fularul la licitatie si ii va da banii unui copil care trebuie operat pe la Viena si mai apoi sa se retraga undeva la Putna (sau la Manastirea ctitorita de el, ca un mare socialist ce se afla (!) la Cornu) unde sa scrie tratate de filozofie politica pana la sfarsitul zilelor...

2. Nu experientele dureroase ale trecutului i-au ascutit simturile ci probabil faptul ca a fost fortat sa faca pasul inapoi. Din afara se vad mult mai clare lucrurile. Ar mai fi si o sansa (mica) sa nu aiba aces in celula la Antena 3 si sa i se fi redus tensiunea aia din cap pe care orice roman o resimte dupa o ora cu Gadea-Badea-si-un-Ciutac.

Observa! Romanul iarta orice politicianului pe care il vede nascut politician pe viata. Asta desi recunoaste singur si nesilit de nimeni faptul ca iertarile l-au ars de fiecare data. Chiar si atunci cand nu a fost vorba de boarfe politice. Cerand asisgurari de la cine? De la tocmai un mincinos, manipulator, las, inscenator de suicid, si ca sa-l citez pe comentator, "de la cel mai mare corupt." Pai, cata minte poti avea? Si ce astepari de la oameni care gandesc astfel. Si Romania este plina de ei. 

Daca iti sapi groapa cu proriile maini, de ce mai urli dupa ce ai cazut in ea? Mai are textul pe care l-a expus Sorin intr-un comentariu la ultimul meu articol vreo relevanta? Este ca si cum ti-ai taiat degetul voit, ca sa te vaicaresti mai apoi ca iti curge sange din rana. Fiecare om greseste si merita sa fie iertat, dar numai atunci cand a gresit fara sa vrea sau fara sa-si dea seama. Jacmanirea si batjocorirea unei tari, facuta de oricine, care se mai si considera dintr-o casta suprioara, nu poate fi considerata niciodata o greseala, ci mai degraba un lucru premeditat cu sarguinta. Iertarea unor asemenea fapte nu denota de aceea bunatate ci mai degraba nebunie. Am notat si conditiile iertarii pe care le insira comentatorul, numai ca, mie numai de gluma nu-mi arde in conditiile in care ne aflam.

Romansi valahi care va trageti de la Ram. Datul cu ciocanul peste unghii doare oriunde in lume, chiar si in tara tutulor smecherilor, Romania.

15 comentarii:

Anonim spunea...

horea , ai uitat-o la candidati pe d-soara monica iacob ritzi pitzi , generatia tanara promovata de beshila care acum se avanta cu forte proaspete in viitoarele alegeri
ps: costel nu mi-a raspuns pentru ca nu a citit , comunistul ala murdar e prea infect ca sa citeasca ceva si sa nu reactioneze cu murdarii ...
cu stima sorinelp

Horea spunea...

sorinel, in opinia mea nimeni nu poate fi numit infect pentru opiniile pe care le are, mai ales nu atunci cand le expune civilizat. In ultimele comentarii costel a facut acest efort minim, pa care il poate face oricine.

Daca ai putin respect fata de mine si fata de ceea ce am facut, sau mai bine zis ceea ce am incercat sa fac pe aceasta pagina nenorocita, discuta si tu idei si nu ataca oameni.

Observa! In loc sa dezbatem idei noi dezbatem oameni. Pierind incet in mijlocul dezbaterilor.

Pe Riti am vazut-o, dar acum este cu poporul, pentru ca domnul Dan este cu poporul, asa ca a devenit securista buna si corecta.

Anonim spunea...

horia, oamenii si ideile sunt intr-o legatura profunda , mai ales in romania .
de exemplu: la nivel intelectual nastase e un mare domn , la nivel moral e o lepra !
ideile in romania sunt doar pentru aburit naivii ... oamenii gen nastase fac apoi ce vor pe seama naivilor si a ideilor pe care chipurile le sustin ...

AristotelCostel spunea...

@sorinel ranit :)

Sunt spălățel și liber de comunism.

Horea are dreptate cu "Jos Basescu!"

Cat timp a condus slugoiu' penibil atat guvernu' cat si parlamentu', n-a discutat nimeni nimic despre raptul din Romania.

Si de ani de zile se cunoaste cooperarea multilateral dezvoltata dintre "dreapta" romaneasca si PCC, al carui unic scop e acela de a va trimita la gunoi.

Astazi, in schimb, ponta nu-ti mai plateste salariul. :)

... wow... inca un salahor de... dreapta. :D

Anonim spunea...

Mie-mi place si de Horea si de Costel :)) :))

Horea spunea...

Anonim eu cred ca tu confunzi caracterul cu ideile.

Furtul lasitatea etc. nu sunt idei, sunt trasaturi de caracter. Exista asadar oameni culti, chiar inteligenti cu un carcter de cacat. Asta neinsemnand ca ei nu pot venii uneori cu idei bune.

Nu-l cunosc pe Nastase personal, poate ca e cult poate are si ceva in cap. Caracterul pe care il are este cel distrugator pentru societate.

Din pozitia de politician, desigur, pentru ca, din alta pozitie, dintr-una lipsita de posibiliatatea influentelor largi, caracterul nu poate leza la fel de puternic. Pentru ca influenta lui se limiteaza strict la mediul in care se invarte individul.

Horea spunea...

Costel, daca te inteleg bine, in opinia ta, facerea de nimc al actualului guvern sa datoreste lui Basescu.

Ca o consecinta, daca te inteleg bine, plecarea lui Basescu ar rezolva toate problemele Romaniei.

Ai o abordare foarte simplista a ptoblemelor, in opinia mea.

Vali spunea...

Costel, uite care e treaba...intr-o abordare si mai simplista decat a ta, chiar daca mai ai doar un singur neurunon, foloseste-l, daca poti...

http://stirileprotv.ro/stiri/social/speranta-un-singur-neuron-din-creierul-tau-te-poate-salva-de-paralizie.html

Eu de lichele sunt satul,asa ca te rog sa te mai abtii de la comentarii intr-o anumita directie...

Dar de iertat sa stii ca te iert...ca deh, ce naiba poti sa faci cu o rama...

Cu alte cuvinte esti suficeint de slinos, ca sa nu spun jegos ca sa te potg ridica la rangul de...

http://m.protv.md/stiri/divertisment/broasca-primitiva-fara-plamani.html

In rest numai succesuri!

ps. stiu ca cele de mai sus nu sunt cine stie ce argumente(de parca ar mai fi foat nevoaie) dar asta e....coboram in ,istorie..ca asta e trendul.

cristian dogaru spunea...

salut Horia....vorbeai la un moment dat de un val important de scadere pe burse...la ce amplitudine il evaluezi? cate procente va avea scaderea in viziunea ta, de la valorile actuale?

Horea spunea...

Salut Cristi. Il evaluez la unul mare de tot. Chiar sub nivelul minimului atins de bursa in 2009.

Anonim spunea...

horea , nu le confund deloc ( caracterul cu ideile ) pur si simplu mi se pare absurd ca o lichea sa aiba idei folositoare care se pot si aplica in binele societatii !

Horea spunea...

Anonim, iti inteleg logica si in principiu ai dreptate.

De la lichele nu te prea poti astepta la idei constructive. Dovada fiind insasi licheau numita Nastase. Numai ca, conform principiilor democratice adevarate, nu cele romanesti, fiecare individ are drept la o opinie, pentru ca fiecare individ trebuie sa aiba drepturi egale in societate.

Lichelismul ar trebui sa fie treaba justitiei. Dar, cand ea functioneaza asa cum functioneaza in Roamania lucrurile se incurca. Asta pentru ca lichelele au toate drepturile, dar nu au nici o obligatie. Un lucru care il poate frustra la maxim pe orice individ dornic de dreptate.

Intr-o societate normala lichelele pier pe limba lor, si nu sunt nici sustinute de majoritate, si nici iertate, pentru ca ele nu fac altceva decat sa lezeze intreaga societatea. La noi este invers, si de aici rezulta si atacurile la persoana, cred eu. Dintr-o frustrare maxima foarte usor de justificat.

Problema apare atunci cand nu avem dovada lichelismului. Pentru ca exista persoane care vad lucrurile altfel decat noi, fara ca ele sa trebuiasca sa fie lichele. Ce sa facem? Sa le dam in cap? Pentru o idee diferita.

Observa inca o data rorul pe care ar trebui sa-l joace justitia, in sortarea lichelelor. Justitia nu este din pacate suficienta nici ea, mai ales nu in Romania. Pentru ca aici poporul nedecucat iese in strada ca sa apere lichelele. Declarandu-i oameni buni. De aici strigatul vesnic al lichelelor. Avem dosare politice.

Dar nimeni nu s-a intrebat vreodata de ce ele nu rezulta si in condamnari.

Deci inca o data! Sunt de acord cu argumentele tale atunci cand ne limitam strict la sentimentele de adavar si dreptate pe care unii le mai au si in tara asta. Din punct de vedere democratic avem insa o problema atunci cand luam o asemenea pozitie.

Oricum, subiectul pe care l-ai deschis este foarte important si actual, mai ales aici la noi. Unde lichelele ne calca in pioare tocmai in numele democratiei.

paul spunea...

nu-i asta cea mai grava problema a Romaniei,horea.de bine de rau clasa politica,la presiunea organismelor internationale a facut ce trebuie.chiar daca au avut viteza melcului.eu cred ca adevarata problema este populatia inapoiata si colectivista .mai mult de 50% nu au citit nimic si nu au calatorit niciodata.si tot acea jumatate nici nu se spala pe dinti conform statisticilor.sunt cei ce simpatizau cu minerii in 90 si care acum regreta comunismul.

paul spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=BpiG6o7pFSM

Horea spunea...

paul, ceea ce spui tu despre populatie este insasi uterul care a nascut politicul de azi.

Si, pana la urma, un fat nou nascut, alaptat si educat de la distanta, care baga tzatza in gura doar amenintat, va fi mereu subnurtit.

In timp ce uterul poporului nu va dormi tovarasi! Va continua sa nasca monstrii.

M-as bucura daca m-ai crede pe cuvant.

Cu presiuni obtii doar efecte de vitrina, si pentru moment. Pentru ca o radacina numita Voiculescu, de exemplu, va naste intotdeauna o planta securista buna si dreapta, oricat ai presa-o.