Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 18 mai 2010

Iti mai amintesti?

"Romania este inca in faza in care: am citit in ziar sau s-a spus la televizor, raman citate biblice. Nu exista nici cifre comparative dar nici interes din partea populatiei pentru o cercetare a realitatii.
A spus dl. Ghizdeanu presedintele clubului bunelor sperante ca vom avea crestere economica in trimestrul doi 2010. Asa va fi! Nu se publica nici motivatiile unei astfel de afirmatii, nici felul de calcul folosit. A spus cutare ca in fata noastra se afla un drum bun si neted, noi gonim increzatori inainte, fara sa ne mai uitam. Urlam in schimb ca din gura de sarpe, atunci cand cadem in prapastie."

Citatul este luat din postarea facuta in septembrie 2009, intregul articol il gasesti aici.

Apropo de "romanii optimisti", titlul artricolului de atunci, scriam in 20 octombrie 2009 aici.

"Romania este probabil printre putinele tari ale lumii unde nimic nu se pierde nimic nu se castiga totul se fura. O tara cu economia bazata pe furt nu poate intra in criza, pentru ca este intr-o criza continua. Bipul scade 9 procente, averile hotilor cresc si vor creste atata timp cat statul se imprumuta."

"S-au intalnit liderii APEC, ca sa faca ce? Declaratii desigur, categorisite ca fiind bine" gandite. Japonia a crescut cu 4,8% in trimestrul 3, dupa o crestere a cheltuielilor guvernamentale cu 1,6% in ultimele 3 luni, dar mai are si ea nevoie de continuarea stimulilor". Ceilalti lideri asiatici au dat semnale asemanatoare, sufland gaz cu miros urat, popular basini, in balonul umflat. Cand acesta se va sparge, precum spuneam cel mai tarziu undeva prin martie aprilie 2010, lumea va mirosi urat. "

In 15 noembrie 2009 articolul "inca o lopata de rahat", cu citatul de mai sus aici

"De problemele Asiei a vorbit pana acum foarte putina lume, desi o criza reala a valutei japoneze este mai aproape decat o criza a dolarului dupa parerea mea. Am combatut pe acesta pagina, afirmatii total lipsite de profesionalism, care aratau iesirea Japoniei din criza, facute in presa autohtona. Avertizez din nou: Chiar o economie sanatoasa ca cea a Chinei, unde cresterea economica a fost un rezultat direct al productiei, poate fi cotonogita si va fi cotonogita dupa parerea mea. Cresterea din China este dependenta de consum, consumul american, in cea mai mare. Sa nu uitam nici de balonul imobiliar chinez creat de expansiunea fara precedent. Repet: China a aruncat si ea tone de bani in piata, netinand cont de regula de baza al unei piete libere, relatia cerere oferta"

Citat din articol publicat 13 noiembrie 2009, un articol scurt aici.

"Jocul cu ruleta s-a reluat in SUA si eu deduc ca vom auzi si de Europa in curand. Bancile au pornit patinajul pe o gheata foarte subtire. Unde le va fi profitul fara o bursa in continua crestere? Oamenii care au distrus lumea isi impart din nou bonusurile, dupa ce fara ajutorul contribuabilului ei ar fi fost morti in ziua de astazi."

Citat din articolul expus in data de 21 octombrie 2009. Il gasesti aici.

Eu cred ca e foarte bine sa te poti uita inapoi si sa vezi cum lucrurile se leaga ca un lant. In timp ce "specialistii" romani au dat-o in bara, situl pe care il citesti te-a tinut pana cum cu picioarele pe pamant. Ar fi interesant sa poti vedea, asezate in ordine cronologica, spusele domnilor Basescu, Boc , Tanasescu Isarescu etc. Asta numai ca sa poti obseva balivernele indrugate de acesti oameni cu salarii gigantice. Cred ca nu mai ai acum nici un dubiu in privinta rezultatelor care se dobandesc prin incompetenta si minciuna. Am vorbit de atatea ori despre ele pe acest blog.

Iata ca am ajuns in groapa de care vorbeam si la jupuitul pe care il prevedeam. Sindicatele fierb, opozitia fierbe, guvernul si presedintele fierb. Asta dupa ce le-au promis si explicat oamenilor ca, ceea ce se facea in 2007 si 2008 erau lucruri absolut sustenabile din punct de vedere economic. Este o catastrofa sa scazi salariile, dar mai ales pensiile celor cu venituri mici, oamenii astia se balansau deja pe un fir de ata. Azi, statul flamand incearca sa ia de peste tot, cei mai loviti fiind ca intotdeauna oamenii de rand. Masurile de austeritate sunt din pacate si precum spuneam necesare in situatia in care ne aflam.

Mi-e frica insa de faptul ca hotii cei mai mari vor fi cel mai putin atinsi de programe. Asta pana cand o anarhie explodata spontan ar putea sa le dea si la propriu si la figurat in cap. Credibilitatea "guvernului Basescu" este nula, dar alte alternative viabile de austeritate nu prea exista din pacate. Ceea ce se face nu este nici macar echitabil, dand astfel apa la moara sindicatelor profitoare si la moara demagogilor din opozitie. Cel mai corect ar fi daca, banii furati s-ar putea recupera prin confiscarea averilor celora care nu le pot justifica. Impozitarea progresiva ar fi si ea o solutie, dar ar intarzia mai mult ca sigur luarea unor masuri imediate si necesare. Guvernul falimentar al Roamnaiei stie bine ca saracii sunt totusi cei mai multi si paradoxal prosteteaza si cel mai putin.

Pentru cei interesati un articol "pleaca medicii" aici

7 comentarii:

Flavian spunea...

Hehe, si eu fac colectii de genul asta. Am aici un mic cuprins cu citate ale baietilor veseli, cred ca o sa-ti placa: Daca doriti sa revedeti

Informatii-economice spunea...

:))
Horea, sa stii totusi ca unii dintre "specialistii" despre care vorbesti chiar se pricep la economie... o demonstreaza averile proprii ale lor, cele cunoscute si cele din Elvetia!
Intr-adevar, ar fi fantastic daca am putea confisca averile celor care au cerut 300Ron pe un CUI (vezi complexul CFR Snagov) sau au inmultit cu 6 costul unei autostrazi... dar cat crezi ca valoreaza un Vuiton la mana a doua?
Ar fi totusi o optiune interesanta... chiar daca imposibila!

Horea spunea...

Flavian, chiar despre asta vorbeam asa ca iti multumesc din nou. Lucrurile randuite au un alt aspect si dau o alta impresie cititorului. Di ceea ce este expus pe situl tau gogonelele nesimtite reies forate bine.

Razvan, averile din Romania nu demonsteaza cunostinte economice ci cunostinte in materia furtului. Din nenorocita aia de economie privata pe cae o avem cel putin 50% din afaceri au fast facute cu statul. Exista capete luminate si economisti cu picioarele pe pamant in Roamnia? Cu siguranta, dar putini si eu nu cred ca ar fi ei aceeia cu averile in Elvetia. Cand primesti un proiect de drum de ex. la pret triplu, fata de alte tari, drum din care mai furi si materialul de constructie, contul in Elevetia este ca si facut.

Marciana spunea...

pana la urma eu cred ca Guvernul va gasi o solutie buna pentru redresarea economica a tarii

Horea spunea...

Marciana, mi-ai scos vorba din gura!
Pana la urma cred si eu, dupa un razboi, macar unul civil, dupa cativa ani de tortura, atunci cand copii tai vor ajunge in guvern.

kaboom spunea...

Domnule Mihaltan, va dati deama ce ati ajuns? Impreuna cu altii ca Flavian, AC, Informatii-Economice, khris, gandeste.org si alte fro cateva bloguri, ati creat un curent(deocamdata slabut), ati pus umarul la crearea unei mase critice.
Eu as spune ca in blogosfera, dumneavoastra si cei enumerati mai sus, sunteti un fel de Radio Europa Libera.

Inca o data, respectele mele, imi face placere sa va citesc!

Horea spunea...

Kaboom, multumesc pentru comentariu si imi pare sincer bine ca nu ne-ai parasit. Vezi si tu ca o discutie civilizata nu poate sa aiba decat efecte benefice. Asta chiar in cazul in care oamenii au pareri diferite uneori.