Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 1 mai 2011

Analiza saptamanala

18 comentarii:

Flavian spunea...

Horea, esti constient ca primul lucru pe care il auzim mai nou de fiecare data cand intram pe pagina ta este: "now the whole idea is to get out of the US dollar..." :)

Horea spunea...

Foarte constient si este un paradox bine venit pe pagina unuia innecat in dolari ca mine. Paradoxul a inceput chiar sa ma amuze. N-am avut niciodata nimic impotriva parerilor diferite, le-am scos in evidenta voit si nesilit de nimeni.

AristotelCostel spunea...

@flavian

Ce parere are chris martenson despre asta?

Flavian spunea...

Costele, pe la CM dau mai rar in ultima vreme, dar ti-am mai explicam ca noi folosim graficul asta... :)

Horea spunea...

Flavian, care noi? Si inca o intrebare: Primul grafic ce reprezinta de fapt?

Nu are titlu nici perspectiva de timp. Vad ca sageata galbena acopera ceva scris, poate era important, poate nu. Ma intereseaza linia neagra. Fara titlu nu poti sa stii la ce te uiti.

Anonim spunea...

Crostele tata ,nu stiu parerea lui chris martenson dar iti spun parerea mea :baga mai adanc destu-n nas si scoate mai multa materie prima si produ mai multe bilute ,ca vad ca esti plictisit si nu vrei tu sa-l intrebi pe chris martenson

Anonim spunea...

E dealtfel singurul tau mod de a-ti mari PIB-ul ,si oricum o faci cu placere deosebita.

Anonim spunea...

Si esti oricum cel mai pregatit si cu experienta in asta

Flavian spunea...

Horea, aveam o parere mai buna despre tine: Baloane si anti-baloane. Pai iar uitam de la mana pana la gura ? :)

Liniai aia galbena nu aparea in graficul original, ai tras-o chiar tu cand l-ai postat. Citez: "In primul grafic am tras o linie anapoda, asa cum fac eu de obicei"... :D

gandesteliber spunea...

felicitari Horia!sI EU SUNT ADEPTUL HIPERINFLAŢIEI însă trebuie să recunosc că analizele tale sunt excelente!astăzi euro cade de la 1.4850 la 1.4750 confirmând ceea ce ai presuspus!

Horea spunea...

Flavian, eu nu-mi amintesc sa te fi jignit. Nu-mi amintesc sa fi pus nici grafice rasturnate, nemarcata si completate cu desenele si cu gandurile mele personale.

Ma uit la cel putin 20-30 de grafice pe zi. Nu o sa-mi cer scuze ca nu am recunoscut un grafic intors pe dos de tine, pe care eu l-am expus la propunerea ta, exact asa cum era el inregistrat de fapt.

Daca tu ai decis sa te dedici graficelor si gandirii rasturnate va trebui sa-mi atragi atentia in cazul in care doresti sa mai comunicam. Te rog nu-mi spune ca a fost o gluma pentru ca nu am savurat-o de loc.

Flavian spunea...

Horea, nu e nici o gluma: graficul pe care ti l-am recomandat a fost modificat de tine si dunga galbena este opera ta. Reciteste-ti vechiul articol: Istoria pretului argintului. Si vezi AICI graficul pus de mine initial in care nu aparea nici o dunga galbena.

AristotelCostel spunea...

@gongu

Cand a inceput politica de imbulinare globalizat-accelerata, cei ca tine arau ogoarele patriei cu... vaca.

In afara de asta esti de pomana... in exces.

Cand sar cotatiile unor derivate, efectiv te caci pe tine cu metalele psihice trombonind zi lumina cum cumperi tu "monezi"... la nepoti.

Desteptii din varf de bula fac viata mai frumoasa. In plus, agresivitatea ta de peizan neaoș e semn... bun. :D

Nu degeaba am aratat textul in care flavian indemna la cumparat ulei la 147$/barilul. Atat timp cat exista vointa, totul e posibil... brain... free!!! :)

Horea spunea...

Flavian,puteai folosi si tu sageata respectiva pentru ca vine de la un program de captare a imaginilor care este gratis si folosit de multi.

Dupa ce mi-ai "luminat" mi-am dat seama ca este sageata mea pe un grafic inversat de tine. Jargonul m-a deranjat: "ma steptam la mai mult de la tine", nimic altceva.

Nu ne cunoatem decat de pe aceasta pagina si aici cred ca am satisfacut atepatarile multora, chiar daca tu nu te consideri a fi printre ei. Eu zic sa continuam dialogul exact in tonul pe care ti l-ai dorit si tu pe pagina ta.

Am observat ca vorbim des unul pe langa altul. Ma refer si la lectiile de lamurire si clarificare pe care ai incercat sa mi ledai, dar si la faptul ca tu ai luat drept bascalie unele lucruri pe care le-am spus.

Sa stii inca o data. Eu nu fac bascalie din nimeni, nici macar din cei care si-au batut joc de munca mea gratuita. De cei care nici macar nu s-au sinchisit sa citaesaca articolele, dar s-au sinchisit sa faca comentarii de un nivel mai mult decat penibil.

Daca gresesc si indivizii respectivi au citit totusi articolele trebuie sa constat cu amaraciune ca ignoranta de care au dat dovada tinde spre prostie, un calificativ pe care nu-mi place sa-l folosesc.

M-am acomodat cu stilul romanesc totusi pentru ca nu prea am din ce alege. Pot sa las balta tot situl sau sa continui sa scriu pentru cei care il apreciaza. In tara asta lucrurile stau cum stau din cauza lipsei de cultura pentru dezbateri.

O dezbatere civilizata se face de obicei fara sentimente si doar cu argumente. Un debatant corect si serios nu incearca sa convinga, isi spune parerile argumentele si atat.

Aici din pacate dezbaterea este intotdeauna o lupta acerba dusa intre unul sau mai multi oameni, de obicei oameni care habar nu au despre ce vorbesc, dar care vor sa-si impuna ideile celorlalti.

Cand nu sunt ascultati sau cand vad ca nu reusesc sa lamureasca, dau cu parul, injura si incearca sa-l faca pe interlocutor sa se simta mic si prost. Asta vezi la televizor, asta vezi la comentariile care apar in legatura cu articole din ziare, asta vezi peste tot.

Eu unul am cutreierat trei sferturi din lume si m-am intalnit cu foarte multi indivizi de nationalitati diferite. In nici o tara n-am vazut atatia purici care se cred elefanti ca in tara mea de bastina.

Horea spunea...

Cojocea Petre to me

show details 9:28 AM (12 hours ago)

Salut,


Multumesc pentru ultimele articole, le urmaresc zilnic, btw.


A trecut ziua de luni: banuiesc ca "the big reversal" nu e saptamana asta, corect?


Relativ la "meciurile" de pe aici: eu citesc acest blog tocmai ca sa nu citesc doar hyper inflationisti, sa am si alta opinie, sa pot sa judec mai bine, in plus e si pe romaneste.
Bravo si da-i bataie.


Respect,
Petre

AristotelCostel spunea...

@horea

L-am "atins" pe flavian cu unu' din idolii lui din 2008, pe cand argumentatiile bazate pe functii exponentiale il avantajau.

In rest, ma straduiesc sa nu calc in... gogu, dar daca citesc comentariile in ordinea aparitiei, nu prea inteleg de la ce folosesc comentariile 6-8.

Horea spunea...

Costel, la nimic dsigur. Dar, nu suntem oare in tara in care oamenii se ocupa cu precadere de nimicuri.

Nu l-ai vazut chiar pe Flavian trantindu-mi o flegma? Si, spunandu-mi ca se astepta la mai mult de la mine.

Asta dupa ce a intors el o linie cu capul in jos stergand toate informatiile relevante care o insoteau. Informatii absolut necesare pentru ca orice desen sa poata avea statusul de grafic.

Eu trebuia conform gandirii pe care o are sa recunosc o sageata galbena, pe care am tras-o eu, de parca ar fi singura sageata de acel gen de pe net.

Daca faceam acest lucru imi trimitea poate un doctorat. Iata ca am ramas fara. Intr-o tara cu oameni unul mai destept decat celalalt, plina de doctorate si titluri nobile, dar aruncata undeva intr-o morcila datata din era feudala, de tocmai cetatenii care o bantuie.

De catre acei purici despre care vorbeam si ieri. Care cand se uita in oglinda se vad toti elefanti.

Flavian spunea...

Horea, imi este greu sa pot discuta cu oameni care uita ce au spus sau ce au facut de la o zi la alta. Si pentru ca lucrurile degenereaza in jigniri si atacuri la persoana, eu prefer sa imi cer scuze si sa ma retrag din discutie. O gandire mai limpede, o tinere de minte mai buna, o inima mai impacata si toate cele bune iti doresc.