Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia, nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci si ceea ce spui!" Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice" Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este drumul invizibil parcurs de om spre societatea in care traieste" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Cititul este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Daca iti schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle

vineri, 7 aprilie 2017

Protestele din Romania au fost doar o intamplare sau sunt un trend al unui val social-psihologic?

Va las sa raspundeti singuri la aceasta intrebare, dupa ce proteste asemanatoare cu cele din tara noastra au izbucnit in Rusia, dar si in Ungaria. Credeti ca ele s-au terminat? Eu nu cred, ba dimpotriva!


Conform teoriei celor trei valuri vor trebui sa reapara chiar si la noi, precum si pe alte meleaguri.

Maximul numarului de demonstranti atins in in tara noastra, 600 000 de oameni in strada, ar mai trebui sa fie incercat! Nu va pot spune sigur daca numarul de mai sus va fi atins din nou sau nu, dar pot spune ca este foarte probabil ca un protest de amploare, asemantor cu cel din lunile trecute, sa izbucneasca in Romania, intr-un viitor nu prea indepartat.

Dupa cum se vede, cei de la PSD si Alde lucreaza in acest sens, fara sa-si dea seama.

De fapt, cei din coalitie au fost luati pe neasteptate si pe sus de intamplarile de dupa alegeri. Pentru ca nu-si puteau inchpui, nici in cele mai salbatice vise ale lor, un asemena scenariu, dupa victoria pe care au repurtat-o. Eu am afirmat in randuri repetate ca PSD va lua "un par in cap," dar eram convins ca il va lua cu ocazia alegerilor.

La alegeri nu l-a luat, dar, partidul continuand sa urce si cu ocazia ultimului scrutin, impins de alagatorii sai, cu un volum redus. Ceea ce am vazut este ca la bursa, intamplari de acest gen anunta de obicei furtuna, mai repede sau mai tarziu. Pentru ca semnaleaza oboseala trendului ascendent in vigoare. Cei dintre voi care urmaresc viata politica si care au citit si aceast blog, isi amintesc cu siguranta de predictia pe care am facut-o imediat dupa alegerile prezidentiale, legata tot de PSD.

Spuneam atunci ca acest partid ar trebui sa se rupa, un lucru care parea imposibil doar acum cateva luni.

Psihologia umana se schimba insa rapid, mai ales atunci cand un fost premier ramane fara privilegii si functii.

Cel din urma a tacut malc pana acum, pentru ca si in politica, ca si in piata de capital, totul tine de timing. Dupa ce demosntratiile romanilor l-au ranit pe Dragnea, slabandu-i puterea, a venit randul lui Ponta la latrat. Santajul politic este jocul preferat al acelora care au jefuit tara, timp de mai bine de un sfert de secol. Pofta lor de joc este imensa, pentru ca fiecare protagonist este plin de rahat, din talpi pana in crestetul capului. Si fiecare stie lucruri murdare despre celalalt.

Atunci cand cineva dintre "aceste capete luminate" isi vede privilegiile amenintate, el incepe imediat sa scormoneasca in murdariile altuia, vezi cazul fostului presedinte, care a inceput sa maraie la justitia pe care spunea ca a creat-o chiar el. Exista oare ceva mai ridicol decat atat?

In aceste momente amenintatii sunt mai multi, fapt pentru care au inceput sa scormoneasca in rahat, toti deodata: Constatin-Tariceanu, Ponta-Dragnea, Basescu-Justitie, in timp ce in culise se ptegateste cu migala meciul de tradare si de santaj al secolului: un meci Tariceanu-Dragnea, care se va desfasura intr-un miros insuportabil.

Sa le fie de bine celora care au votat oameni preocupati doar de interesele lor personale, un lucru demonstrat in randuri repetate, in decursul anilor. Culmea ironiei este, ca acesti oameni si-au batut si isi bat joc de tocmai cei care i-au votat. In rest, trendul miscarilor populare pare sa coincida foarte bine cu trendul agresiunilor din diferitele parti ale lumii. Deci razboiul despre care vorbeam, intr-o perioada in care altii faceau bascalie pe seama ideii, este in toi. Din pacate!

Niciun comentariu: