Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 7 iulie 2023

Timing catastrofal al Bancilor Centrale

În data de 26 iulie sunt convins FED va ridica din nou dobânda cu 0,25 puncte. Demosntsrand încă odată ca nu are habar despre ceea ce face. La fel a făcut recent și Banca Centrală Europeana. Pentru ca acești specialiști sa uita la prețurile consumatorilor, nu la prețurile producatorilor.



Care reprezintă un reper mult mai bun de evaluare a trendului prețurilor.  Mai ales acum, in noua era a socialismului corporatist! De ce? Pentru ca prețurile producatorilor nu schimba imediat prețurile de desfacere spre consumator. In special nu, atunci cand ele sunt in scadere.


Vânzătorii de produse tin prețurile spre client ridicate pana când pot! încercând astfel sa tragă cât mai multa piele de pe spinarea acestuia. Ajutati fiind si de presa vândută, care bagā frica în cetățeni cu povesti “inflationiste.” Pana si IMF a publicat un grafic care arata, felul in care au fost jefuiti cetatenii. De catre cei care au umflat preturile nejustificat, asa cum au dorit.




Povestea războiului care a umflat prețurile a avut succes pana acum, dar sunt convins ca ea se va îneca în curând! Incepand cu momentul în care oamenii vor fi obligati sa renunte la anumite bunuri, din lipsa banilor.


Privind bursele; Indicele SP 500 a fost respins de nivelul elipsei pe care o regăsești în penultima mea postare. Dar asta nu însemnează ca aprecierea bursiera s-a terminat. Eu cred ca indicele se va misca o perioada de cateva saptamani in jurul acestui nivel "cheie," marcat cu linie orizontala albastra. Aflata aproximativ la nivelul superior al elipsei din postarea la care am facut referire. Mai apoi, cred ca vom asista la depasirea acestui nivel si la o provocare a ultimului maxim. Dupa terminarea acestui ultim val de apreciere vom vedea si ce se va întâmpla cu socialismul corporatist pe care il vedeam clatinandu-se. Deocamdata, protestele de strada tot mai frecvente ii cara pumni in cap.