Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 7 iulie 2023

Timing catastrofal al Bancilor Centrale

În data de 26 iulie sunt convins FED va ridica din nou dobânda cu 0,25 puncte. Demosntsrand încă odată ca nu are habar despre ceea ce face. La fel a făcut recent și Banca Centrală Europeana. Pentru ca acești specialiști sa uita la prețurile consumatorilor, nu la prețurile producatorilor.



Care reprezintă un reper mult mai bun de evaluare a trendului prețurilor.  Mai ales acum, in noua era a socialismului corporatist! De ce? Pentru ca prețurile producatorilor nu schimba imediat prețurile de desfacere spre consumator. In special nu, atunci cand ele sunt in scadere.


Vânzătorii de produse tin prețurile spre client ridicate pana când pot! încercând astfel sa tragă cât mai multa piele de pe spinarea acestuia. Ajutati fiind si de presa vândută, care bagā frica în cetățeni cu povesti “inflationiste.” Pana si IMF a publicat un grafic care arata, felul in care au fost jefuiti cetatenii. De catre cei care au umflat preturile nejustificat, asa cum au dorit.




Povestea războiului care a umflat prețurile a avut succes pana acum, dar sunt convins ca ea se va îneca în curând! Incepand cu momentul în care oamenii vor fi obligati sa renunte la anumite bunuri, din lipsa banilor.


Privind bursele; Indicele SP 500 a fost respins de nivelul elipsei pe care o regăsești în penultima mea postare. Dar asta nu însemnează ca aprecierea bursiera s-a terminat. Eu cred ca indicele se va misca o perioada de cateva saptamani in jurul acestui nivel "cheie," marcat cu linie orizontala albastra. Aflata aproximativ la nivelul superior al elipsei din postarea la care am facut referire. Mai apoi, cred ca vom asista la depasirea acestui nivel si la o provocare a ultimului maxim. Dupa terminarea acestui ultim val de apreciere vom vedea si ce se va întâmpla cu socialismul corporatist pe care il vedeam clatinandu-se. Deocamdata, protestele de strada tot mai frecvente ii cara pumni in cap.





miercuri, 7 iunie 2023

Trecere in revista



  1. Am spus ca Sp-500 se va aprecia si indicele se apropie acum de nivelul cheie expus în ultima mea postare.
  2. Am spus, pe FB, ca dolarul american se va deprecia. S-a depreciat.
  3. Am spus, tot pe FB; BTC se va aprecia S-a apreciat.
  4. Am spus, aici pe blog, în randuri repetate; FED este o instituție care încerca sa aburească oamenii prin vorbe, dar nu are cum sa controleze piețele de capital. Daca le-ar putea controla nu am mai avea crize niciodata. Dar, uite ca am avut, chiar tot mai des. Si se pare ca vom avea inca una, in curand.
  5. Am spus ca războiul din Ucraina se va sfârși în cca. 6 luni. Am greșit.
  6. Am spus ca suntem la un punct de inflexiune al omenirii și ca democrația în care a trăit vestul pana acum va fi amenințată. N-am greșit.
  7. Am spus ca pandemia a fost politizată pana la acul de siringa, acum avem rezultatele. Și ele nu sunt bune deloc!
  8. Va spun ca se încearcă, exact același lucru, politizarea pana la molecula a încălzirii globale. Dar eu cred ca încercarea va eșua. Pentru ca minciunile si manipularile au si ele o limita. Rămâne de văzut
  9. Am spus, aici pe blog, imediat după ce Ucraina a fost invadata; războiul este de fapt o lupta pentru hegemonia mondiala. Cauza fiind ca un imperiu, cel american, a intrat intr-un proces de descompunere. Acest lucru va trebui sa duca, în opinia mea, la nastera unei lumi multipolare! După ce lumea unipolara de pana acum se va face praf. Rămâne de văzut!
  10. Am spus ca după acest ultim val de apreciere bursiera, lumea va fi lovită de o criza economica și socială zdravănă, care ar trebui sa înceapă în a doua jumatate al acestui an. Rămâne de văzut.
  11. Am spus ca explozia preturilor nu a fost provocata de inflatie, deci de un exces monetar si de credite, raportat la cantitatea de marfuri ci, de sincopele de livrare si de oportunistii care s-au folosit de ele. Preturile materiilor prime, ale produselor energetice s-au prabusit, pe pietele lor principale de desfacere. In timp ce noi, cetatenii, mai platim si azi smecheria si oportunismul. Cu toate ca, piata dobanzilor semnaleaza deflatie. 
  12. Spuneam ca sistemul bancar va fi cel care va lua cei mai vartosi pumni in cap, cu ocazia urmatoarei crize. Ati vazut, probabil, ca meciul de box a inceput deja. Cateva banci, considerate mari si serioase, au muscat praful. Eu zic ca meciul de box din sectotul bancar va continua! Ramane de vazut.
  13. Am spus ca anul 2023 va fi unul plin de proteste. Le-am vazut in foarte multe tari cu toate ca presa obedienta a incercat sa le bage sub pres. Era protestelor, cred eu ca nu s-a terminat inca! Dimpotriva! Ramane de vazut.
Acestea sunt cele 13 puncte care ne vor afecta viata cel mai mult, in viitorul apropiat, consider eu. Daca doriti un dialog civilizat, legat de continutul lor, va stau ca intotdeauna la dispozitie.