Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 27 iunie 2020

Revenire in forma de V

Aceasta postare va fi una scurta pentru ca prezinta o actualizare a postarii din data data de 10 iunie. Graficele expuse vorbesc de la sine! Productie; revenire "in forma de carlig," somerie; 20 de milioane, nasdaq; revenire in V+, DJ; revenire 80%.

O noua depreciere DJ a inceput, exact de la nivelul pe care l-am expus in postarea precedenta.

Ce urmeaza in viitor? Ceva ce n-a mai vazut lumea, cred eu! Fiti cu ochii pe banci pentru ca vom vedea falimente! La un moment dat nu va mai conta ce face FED si alte banci centrale, pentru ca increderea populatiei in aceste institutii va cadea in prapastie.

In aceste momente FED lucreaza, ca si cu ocazia crizei din 2007 pentru banci: Bloomberg reports Banks Get Easier Volcker Rule and $40 Billion Break on Swaps. Speculati inainte "toarasi"!!!

miercuri, 10 iunie 2020

CE ANUME ESTE INTOTDEAUNA CU UN PAS INAINTEA PIETELOR DE CAPITAL SI A ECONOMIEI?

STAREA DE SPIRIT SOCIALA! Fara niciun un dubiu. Oamenii au actionat, actioneaza si vor actiona intotdeuna, manati in primul rand de felul in care se simt. Un fenomen care poate bate orice fel de logica. Cu cat spiritul de hoarda este mai intens, cu atat conteaza evenimentele inconjuratoare mai putin, privind actiunea maselor. Afirmatia pe care am facut-o este la fel de valabila si in politica, privind comportamentul politicienilor dar si a felului in care voteaza cetatenii.

Ca atare Trump, va fi revotat presedinte in SUA, numai daca starea pozitiva de spirit la care asistam acum va continua. In caz contrar esecul acestuia este garantat. Pentru mine ceea ce se intampla in America si nu numai, nu este o supriza! Pentru ca sunt foarte constient de ciclicitatea starii de spirit umane. Deci dupa terminarea primului val apocapaliptic, de deterioare, starea de spirit sociala a reintrat, conform regulilor cicilice, intr-un val de speranta. In pofida evenimentelor negative despre care auzim in fiecare zi.

Stiind aceste lucruri ne putem pune o intrebare legitima; cand si unde se va termina noul val de speranta? Pentru ca, stim si faptul ca va trebui sa se termine. Eu zic ca suntem chiar in aceste momente intr-un punct care ar putea fi, cel de cotitura. Dar va trebui sa vedem cum va reactiona bursa in aceasta saptamana, la inchidere. Ea ne va furniza informatii pertinente. Primul meu nivel de oferta, aflat la 25219, a fost perforat si indicele a ajuns in zilele trecute la un nou nivel important= 27303. La acest nivel Dj a recuperat 80% din pierderile avute. Experienta analitica pe care am castigat-o in decursul anilor imi arata ca cifra de 80% este una importanta! Vezi graficul afisat!
Voi reveni cu comentarii dupa inchiderea saptamanala! Pana in acest moment perceptia pietei a fost, una foarte cunoscuta, mai ales la noi in tara: "La c-o shi binye".








miercuri, 3 iunie 2020

Eldorado!

America este in razboi civil, somajul va fi pe undeva la 20%, dar uite ca bursa urca, exact asa cum m-am asteptat. Expertii vad revenirea economiei in forma de V, inclusiv expertul nostru ministru, F. Catu. Au aparut pana si profesori de la Harward care ne asigura ca; "the bottom is in". Altii spun ca bursa nu va mai ajunge la recentul minim atins, niciodata. 

Despre faptul ca bursa va continua sa urce v-am vorbit si eu in ultima mea postare numai ca, intre felul meu de-a vedea lucrurile si felul in care le vad multi experti exista o diferenta. Eu sunt convins ca vom revizita minimul atins si nu numai. De ce a urcat oare bursa in timpul celei mai grave pandemii din ultimii 100 de ani, dar si in timpul unui razboi civil care a inceput in SUA? 

Pentru ca bursele nu sunt influentate de evenimente, ci doar de psihologia maselor. Care, dupa un val de psihologie negativa au intrat, ca intotdeauna, intr-unul de psihologie pozitiva. Un lucru normal, despre care am vorbit la momente in care multi anuntau sfarsitul lumii.

Pe langa pandemie si razvratirile din SUA va voi arata si niste grafice! Care, ii vor face foarte probabil pe cei cu capul pe umeri sa inteleaga, mult mai bine cauza razmeritei americane.

Acest grafic vorbeste de la sine pentru ca prezinta cifre! Eu mai mult decat ca orice datorie va trebuie sa fie platita, la un moment dat, nu voi spune. Cred ca ati observat forma de parabola a datoriei federale, care se apropie cu mult curaj de 25000 de miliarde de dolari. Un fleac zic eu, egal cu 121% din PIB-ul SUA. Populatia are si ea datorii de cca.17000 de miliarde, tot in Sua, nu pe Marte. In rest, va las sa dichisiti voi celelate cifre si faceti la sfarsit o adunare.

In figura urmatoare aflam si cui le plac actiunile! Sa nu-mi spuneti ca bogatii nu stiu sa piarda bani. Ei isi pierd de obicei camasile in decursul unui "crack". Acest grafic ne mai arata ceva, ca si indicii bursieri. Ne arata unde se duc cea mai mare parte a banilor "tipariti" de bancile centrale. Si in care buzunare sunt bagati. Ca sa fie cheltuiti mai apoi pe actiuni si derivate. 
Rezultatele obtinute in urma acestor politici le vom vedea in graficele urmatoare. Care demonstreaza ca "rascoala" din SUA n-ar prea trebui sa mire pe nimeni. Ea mocnea, dar a avut nevoie de o scanteie, uciderea unei persoane de culoare de catre 3 politisti.
Comparati cresterea venitului majoritatii populatie, putin peste zero, cu cresterea venitul a 5% din populatie, care vedem ca se apropie de 20%. De paturile submedii nu mai vorbim, vedeti si voi ca crestera venitului acestora se afla sub zero. Daca ne uitam la averi vedem acelasi lucru, in al doilea grafic. Explozia averilor celor 1%, care sunt si posesori de actiuni intr-o masura de 53%, cifra luata  din graficul precedent.

Ce a trebuit sa faca FED ca sa ajunga la acest 'eldorado' american? A trebuit sa-si maresca 'un pic' bilantul si sa-l puna intr-un balon umflat cu aier cald care, la un moment dat va trebui sa se raceasca, stiind ca gradele scad invers proportional cu altitudinea. Nu cred ca ma va contrazice cineva daca spun; viteza balonului seamana in ultima perioada cu cea a unei rachete = o linie dreapta cu directia spre cer. Mai ales daca tinem cont ca Fed este doar la jumatatea drumului, al carui sfrarsit il va atinge in 2021, conform marelui plan de monetizare. La un bilant de 12 trilioane de dolari, deci 12000 de miliarde, mai pe romaneste.
Luand seama de 'situatia de vis' in care s-a ajuns as incheia aceasta postare cu o intrebare: What the fuck could go wrong in such marvelous conditions?