Citeste articolul din gandul in liniste si incearca sa vezi macar odata realitatea care te inconjoara, asa cum este ea de fapt, in loc sa o visezi. Iata in sfarsit ceva scris in Romania la care subsrciu fara ezitari. Nu de alta dar realitatea ma obliga sa fac acest lucru.
"Cursul a urcat peste 4,4600 lei/euro în prima oră a şedinţei, deprecierea leului şi a celorlalte valute din regiune fiind influenţată de scăderea euro în raport cu dolarul."
Nu tu bata, nu tu lupta, nu tu manipulare din vorbe, ci realitatea in sine. Care nu va ajunge totusi niciodata sa-l convinga pe romanul visator.
12 comentarii:
Schimbul valutar il faceti online prin internet banking sau la banca personal?
"Tendinţa negativă a euro este împământenită, există prea multe riscuri pentru deznodăminte neplăcute în zona euro, în special în privinţa Greciei", a declarat Ned Rumpeltin, analist la Standard Chartered.
El a arătat că închiderea de miercuri a tranzacţiilor va fi importantă pentru evoluţia pe termen scurt a euro.
"Anticipăm ca euro să atingă 1,25 dolari pe unitate până la sfârşitul acestui trimestru, dar închiderea de astăzi va fi foarte importantă pe termen scurt. Dacă va avea loc o apreciere, vom asista la o consolidare a euro, dar dacă va închide aproape de minimul zilei, atunci deprecierea va continua", a spus analistul.
http://www.zf.ro/business-international/euro-a-atins-minimul-ultimelor-21-de-luni-fata-de-dolar-inaintea-summitului-liderilor-ue-9663368
Subscrii si la urmatoarele afirmatii din articol?
Cursul leului faţă de euro a depăşit record după record de la începutul lunii mai, depreciindu-se cu 1,4%, iniţial din cauza turbulenţelor de pe scena politică locală, la care s-au adăugat temerile privind soliditatea zonei euro.
Potrivit dealerilor, euro s-a depreciat masiv în raport cu dolarul, întrucât jucătorii nu au încredere că liderii UE vor lua decizii importante la summitul de miercuri pentru a combate criza datoriilor
Anterior, creşterea dobânzilor a fost cauzată de intervenţiile valutare din şedinţele precedente realizate de BNR, care a vândut euro şi a retras lei din piaţă, pentru a tempera deprecierea monedei naţionale.
Shefu, zi-ne ce face Euroiul asta ca suntem in ceata :)) help us! Mai merge mult la sud? acusa e Eur/Usd 1,257. Un anonim nitel ametit:)) :))
Sustin orice demers al liderilor europeni. :)
Slope of hope is negative
Fiind inregimentat politic, nu pot sa uit ca... Romania a depasit momentul critic
asta stie Isarescu cel mai bine: vinde euro si retrage lei pt a opri deprecierea leului...Ca orice speculant care nu se gindeste ca leul ar trebui sa reflecte economia reala, ceea ce in Romania e un dezastru cu clasa politica penala actuala...
Silviu, fac schimb printr-un telefon dat la banca. Am insa un spread de 25 de pipi.
Florin, euro a inceput sa se aprecieze fata de leu inaintea turbulentelor politice,. Poti vedea asta pe orice grafic. Analistii leaga stirile de miscari deja incepute ca in cazul Apple, de exemplu.
Raport bun= apreciere de curs, care dupa raportul bun a inceput sa plonjeze dupa cum vezi. O miscare negativa este desigur accentuata de stiri negative care dau apa la moara sentimentelor nergative, precum neincrederea.
Ce au dobanzile de-a face cu miscarea euro leu? Dobanzi mai mari ar trebui sa aprecieze leul conform perceptiilor fundamentale. Tu citezi tocmai un pasaj care explica cresterea dobanzilor.
Singurul lucru la care pot sa subscriu din tot ceea ce ai citat este faptul ca sentimentele si perceptiile oamenilor dirijeaza bursa. Spre nivele de timp si de pret foarte bine definite. Dar asta am mai spus-o de mii de ori pentru cei care au dorit sa creada ceea ce vad.
Din postarea ta reiese(cel putin asa am inteles eu)ca subscrii la tot articolul din Gandul. Evident ca pasajele selectate sunt contrare fata de ceea ce ai sustinut pana acum pe aceasta pagina, dar am considerat ca este utila o clarificare.
Si tot Florin! Un articol poate contine tot felul de citate luate de la mai multi participanti. Chiar daca eu personal nu sunt de acord cu tot ceea ce se spune, obisnuiesc sa subliniez ceea ce mi se pare plauzibil. Pentru ca in opinia mea cele mai multe articole sunt lipsite total de afirmatii plauzibile.
Ceea ce se vede pe piata valutara acum este trenul de care vorbeam. Uita-te cand am inceput sa vorbesc despre el. Dar mai ales despre ultima sansa de-a te mai urca in el. Pentru ca prima sansa am pierdut-o ca un magar.
Horia
25 de pipsi?
desigur ca poti sa invoci confidentialitatea, dar la ce banca?
si fata de ce reper e spreadul?
multumesc
La banca romaneasca vali, dar este legat de suma.
Florin, foarte corect ceea ce spui. Dupa ce am recitit articolul din Gandul, in urma coemnariului facut de tine, mi-am dat seama ca am fost superficial. Putand astfel sa par a fi un alt Ponta. Care zice una si face alta.
Ma bucur ca am cititori cu ochii deschisi care nu fac altceva decat sa ma ajute in ceea ce incerc sa construiesc.
Trimiteți un comentariu