Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 23 martie 2014

Vinde dolari si cumpara metale!

Acum mai bine de 10 sapatamani, am recomandat abonatilor mei sa cumpere argint, dar, am facut "prostia" sa le recomand sa paraseasca piata, acum cca. o saptamana. De atunci am inceput sa fiu bombardat cu stiri si analize, precum cele pe care le vezi in poza alaturata. Si, nu! Analizele nu sunt scrise de Gogu sau de Flavian. Ci de "esperti" care incearca sa te ademenesca cu un abonament "umplutor de buzunare."

Acestia promit ca te vor invata cum sa investesti in metale. Acum cand China s-a apucat de cumparat aur in prostie, debarasandu-se de dolari ca de lepra. Am marcat cu galben stirile care conteaza!

Cine oare s-ar putea pune in calea acestui colos asiatic? Atunci cand el s-a pus pe cumparat ceva, aur de exemplu, si, pe vandut altceva, doalri americani. Mai exista dupa cate stim inca o "regula sfanta" a pietelor. Cand dolarul se face praf metalele explodeaza. Pe langa acest fapt, am mai invatat ca explodeaza la fel de bine, sau chiar si mai bine, atunci cand FED monetizeaza. Pentru ca, metalele "sunt un hedge impotriva inflatiei".

Faptul ca au cazut din 2011 in toiul monetizarilor, si ca au crescut acum,, cand FED le reduce, este doar o greseala. De fapt, nici macar greseala nu este! Ele s-au apreciat din cauza Crimeeiei, depreciindu-se usor, imediat dupa ce Putin a anexat regiunea. Am remarcat ca aceste "adevaruri incontestabile" nu vin doar de la anlistii "esperti."Vin si prin intermediul stirilor. 

Tot din stiri am mai aflat inca ceva! China cumpara euro ca niciodata.

Nici macar spusele lui Draghi nu au putut batucii valuta comunitara mai mult decat o singura zi, din moment ce chinezii au revenit imediat ziua urmatoare. Ca sa cumpere toti euroi care circula in Europa. Continent aflat in faza de inmugurire economica. Iesit ca un nou nascut din deflatie, in drum spre noi culmi de glorie si bunastare. Deci tovarase! Daca ai dolari da cu ei de pamant, si, ca sa nu ramai de tren, fugi si cumapara metale. Ai cel putin un mare investitor care va fi alaturi de tine, China. Pe langa ea or mai fi si altii. Sa nu uitam perioada din 2011 in care bancile centrale cumparau aur cu vagonul.

Un alt lucru foarte important este ca acum nimeni nu manipuleaza aurul. Nu gasesti o singura stire pe net care sa vorbeasca de asa ceva, atunci cand metalul se apreciaza.

Este foarte important de stiut ca aceste stiri si analize sunt facute in modul cel mai "profesionist". Pentru ca ele vin de la oamenii care ti-au explicat atat de bine si cauza caderilor bursiere, dupa cuvantarea magistrala a lui Yellen. Precum si in timpul partidei de gradinarit pe care a facut-o Putin in Crimeea. Mai greu le-a fost sa explice de ce au urcat bursele in timpul anexarii, precum si imediat dupa cuvantarea Sfantei Yellen. De fapt, vorbesc numai prostii. Au explicat si asta: "Piata s-a calmat din cauza conflictului aplanat." Putin si-a luat gradina din Crimeea si a alipit-o celei pe care o are in Rusia. Asteptam acum cu totii recolta de flori. (Nota subsemnatului)

Simtimdu-ma informat pana in dinti, voi repeta inca odata intrebarea pe care am pus-o la inceputul articolului: Cine este oare cel care indrazneste sa se puna in fata unui puhoi precum China. Vezi cumva vreun deget ridicat? Daca il vezi este degetul meu de bou, copita mea, mai bine zis. Aceiasi copita pe care ma ridicat-o din Norvegia, atunci cand antibasistii au intrat in orgasm. Desi venirea USL-ului la putere, nu a fost sprijinita de China, de loc. Pentru nasterea raiului pe pamantul romanesc, au ajuns cu varf si indesat 7,4 milioane de romani destepti. Analisti politici, toti, din talpi pana in crestet. Reprezentantii cei mai de vaza al acestora, m-au facut bou cu o jumatate de creier. Luandu-mi astfel pana si mugetul de pe limba. Am ramas fara jumatatea in care se afla centrul vorbirii, la boi, centrul mugetelor.

Noroc totusi ca mai pot scrie cate o prostie din cand, pentru cei cativa care isi mai pierd timpul cu citirea acestui blog. Incercand sa si inteleaga cele spuse. Pe ei vreau sa-i anunt ca mi-am ridicat copita din cauza dubiilor pe care le am. Punand serios la indoiala tot ceea ce ai citit mai sus. Toate stirile si analizele legate de aur si dolar, implicit si cele legate de euro. Mai vreu sa spun ca, bursa, a facut exact ceea ce credeam ca va face. In data de 21, vineri. Un lucru pe care il poate constata oricine. Ce va face luni? Probabil, o pauza, printr-un inside day, care, ar trebui sa o ridice, la inceput. Totul ar trebui sa se sfarseasca cu o cadere, in partea a doua a sedintei. Ca de obicei mai exista un scenariu, cel al unei caderi directe. Oricum, cele doua scenarii sunt aproape identice. Pentru ca despre caderi vorbeste si primul scenariu. Diferenta fiind ca deprecierile vor incepe cu o zi mai tarziu. Prognoza ramane asadar cum a fost, cea cu caderi, oricum am intoarce-o. Asta daca nu cumva vin chinezii sa cumpere actiuni in SUA. Sau, daca, Draghi ori Yellen nu vor spune ceva foarte important. Adica, nimic.

Niciun comentariu: