Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 10 august 2018

Bumerangul aruncat de infractori se numeste Diaspora

Cca. 5 milioane de romani au fost "aruncati din tara," in decursul "guvernarilor magistrale," care s-au perindat la carma tarii, dupa 89. PSD conduce detasat acest clasament, pentru ca a fost la putere 70% din timp. Rezultatul obtinut de toate guvernele, la un loc, este urmatorul, conform cifrelor eurostat: ultimul loc din UE la infrastructura, la functionalitatea sitemului de invatamant, al celui sanitar, al celui social. Primul loc la saracie!

Sa te mai miri ca au plecat cca. 5milioane de cetateni dintr-o tara, in care feudalismul este in toi, in 2018? Sa te mai miri ca suntem pe locul 2 in lume la emigratie, dupa Siria, o tara care a fost nimicita de razboi? 

Se vede clar ca razboiul manipularilor mincinoase, al tampirii umane, dus de niste infractori impotriva cetatenilor acestei tari, a avut efecte similare cu razboiul armat din Siria. Dar, infractorii nu s-au gandit niciodata ca au aruncat din mana un bumerang. Si nici la faptul ca un bumerang aruncat, se intoarce intotdeauna in locul din care a plecat. 

Efectele imediate pe care le va avea intoarcerea lui la vatra, le vom vedea in zilele urmatoare. Din punct de vedere social vor trebui sa fie semnificative, cred eu, chiar daca consecintele nu vor fi evidente de la o zi la alta. Acest protest are un caracter singular nemaiintalnit in istorie si sa nu uitam ca face parte dintr-un val social pe care l-am descris, anul trecut, aici; https://horea-m-analizatehnica.blogspot.com/search?q=proteste

Ceea ce nu-mi place legat de aceasta actiune, este felul exagerat in care consider eu ca a fost prezentata de catre unii. Ma refer la cei care se considra a fi "cei buni." Din masmedia si nu numai.Exagerarile m-au deranjat si ma deranjeaza, indiferent de directia din care vin. Am imbratisat intotdeauna menalitatea suedeza, mai temperata, pentru ca imi place sa fiu surprins in mod placut, nu invers. 

Vreau sa inchei prin a repeta ceea ce am mai spus in aprilie 2017. Acest protest anuntat de diaspora face parte din ultimul val al unui ciclu complet. Care pare a fi si ultimul val al unui subciclu, chiar daca numarul protestarilor il va depasi, sau nu, pe cel inregistrat la cel mai mare miting de pana cum. Oricum ar fi, pentru mine este foarte clar ca in piata politica romaneasca a aparut o cerere destul de consistenta pentru "alte marfuri." Din moment ce, cele feudale au fost lovite toate de mucegai.

3 comentarii:

remus spunea...

Din pacate "alte marfuri"nu vad sa apara prea curind ,iar "prostirea" a devenit un fenomen in masa .Trist ,dar asta vad zi de zi ,ceas de ceas .

Anonim spunea...

Salut Horea!

Am fost in Piata Victoriei aseara. Diasporean. Am ajuns acolo la 16.30 venind din provincie. Cred ca erau vreo 4-5000 de oameni la ora aia.
Primul lucru pe care l-am facut a fost sa verific imprejurimile. Intr-o plimbare la pas lejer(era foarte cald)alaturi de nevasta-mea si copii(majori).
AM vazut toate dispozitivele de jandarmi, multi dintre ei imbracand echipamentul de asalt.Cei care terminau aveau grija sa treaca prin multimea rasfirata, in chip provocator si isostiti de huiduieli. In parcul din spatele muzeului de arheologie era vreo 10 cai calariti de jandarmi care staateu linistiti la umbra copacilor. Chiar am glumit cu un jandarm, spunandu-i ca iapa pe care o calarea seamana cu cea pe care o avea bunicul.
Dupa ce am terminat de inspectat imprejurimile imi spune sotia ca a citit pe internet ca jandarmeria a dat cu gaze lacrimogene deoarece manifestantii au aruncat cu pietre si pungi pline cu urina si fecale. Merg langa cordonul de jandarmi si vad in spatele lor doar pahare din plastic sau carton si ceva sticle din plastic.
Atunci mi-am dat seama ca va fi groasa.

Pe parcursul mitingului mi-am tinut familia undeva mai in margine, eu facand incursiuni in toatele zonele pietei pentru a avea o ideee de ansamblu a ceea ce se intampla. Permanent s-a tras cu proiectile cu gaz lacrimogen si nu numai.

La un moment dat vazand ca se insista foarte mult intr-o anumita zona(latura din coltul din dreapta al cladirii guvernului) cu gazele lacrimogene am fost sa vad care e cauza. Am stat la cca. 10 metri de ultrasii(doar vreo 40-50 de insi!!) care provocau jandarmii. Lumea linistita eliberase zona respectiva iar bulevardele adiacente erau pline. Jandarmeria putea foarte usor sa-i neutralizeze dar nu s-a vrut. Nu stiu daca au fost infiltrati special acei ultrasi dar nu exclud nici varianta asta. Deci ordinul de sus era clar ca trebuie sa se intre in forta in multime.

N-o mai lungesc ca n-are rost. Doar sa spun ca in momentul in care nenorocitii au dat asaltul final, atmosfera in piata era cat se poate de calma.
Daca nu se face o ancheta serioasa a ceea ce s-a intamplat ieri, atunci e clar ca suntem in anticamera dictaturii. O spun cu toata seriozitaea. Astia sunt niste criminali!

ps. am ramas siderat cand am auzit ca au disparut doua arme de foc. Deci jandarmii aveau armament letal asupra lor ?!! Incredidibil!!

Vali

Horea spunea...

Remus, atunci cand exista cerere in piata apare si oferta(marfa.)

Ilegalitatile de la miting s-au tinut in lant, Vali. Deci criminalii vor trebui sa platesca, in curand. Cineva a semnat ordine, cu siguranta primite de si mai sus, dar vor ciripi si aceste marionete tradatoare, atunci cand vor fi stranse de tricoaie.