Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 11 martie 2021

SLR(supplementary leverage ratio)

Raportul de levier suplimentar, o cerinta care decurge din acordul de la Basel III spune ca bancile din SUA trebuie sa mentina un nivel minim de capital compensatoriu activelor detinute, fara a tine cont de nivelurile de risc. Dorind sa impinga bancile sa ajute tara sa treaca peste pandemia Covid-19, autoritatile de reglementare le-au permis acestora sa excludă temporar de la numitorul SLR trezoreri și depozite depuse la Rezerva Federala, pentru ca acestea sunt considerate cele mai apropiate de activele lipsite de risc. 

Această mișcare de urgență va expira pe 31 martie! In timp ce Fed a fost neobisnuit de tăcut privind soarta SLR, inainte deciziei pe care o va lua saptamana viitoare. Jelena McWilliams, presedinta Corporatiei Federale de Asigurare a Depozitelor, a declarat saptămana trecuta ca nu vede necesitatea extinderii regulii provizorii la nivelul instituției de depozitare, potrivit Politico.

Deci asumarea continuarii sau a sistarii masurii de urgenta ii revine Fed, un fenomen care va pune in opinia mea institutia, intre ciocan si nicovala. Daca se va decide extinderea masurii piata bondurilor, cea mai mare si ma lichida piata din lume, ar putea deveni nelinistita, din moment ce masura a fost declarata provizorie Daca FED va decide sistarea provizoratului, piata actiunilor si a derivatelor se poate speria la fel de bine, considerand ca Rezerva Federala nu mai este de partea ei. Indiferent de cine se va speria senzatia va raspandita pretutindeni. Alternativ; nu se va speria nimeni si atunci bursa va ajunge pe Marte. O poveste in care eu nu cred in aceste momente.

Graficul pe care il cunoasteti imi da acesta senzatie, pentru ca pretul DOW a ajuns la linia rosie, prezentata in postari precedente. Un asemenea nivel nu poate fi batut usor! In general, la nivele atat de importante ca acesta, apare intotdeuna si un fenomen care sa poata tulbura apele. Adevarul este ca ele au fost tuburi si pana acum, doar hoardele euforicie le-au vazut curate ca lacrima. Senzatia este ca acea pe care o au doi indragostiti visatori, imbratisati si asezati intr-o barca, care luneca pe un fluviu foarte linstit spre o cascada.

Deci eu cred ca ne aflam in fata unor evenimente pline de suspans incepand cu sapamana viitoare!

Iata si graficul Dow actualizat, in care se vede corectia. Mai benigna decat m-am asteptat eu. 

Mai maligna a fost in cazul celorlalti indici, in special al indecelui Nasdaq, plin de companii tehnologice. Care vedem ca s-a depreciat aproape 13%. Repet: Tinand cont de atmosfera plina de euforie in care ne scaldam analizele mele precedente au pus accent in primul rand pe determinarea directiei de miscare a indicilor. Din cauza aceleiasi euforii linia rosie a fost pentrata chiar azi. Temporar, cred eu! Dar vom trai si vom vedea.




 

2 comentarii:

Anonim spunea...

Salut Horea!
Slr nu se prelungește.. mama ce curaj au...urmatoarea diversiune la rând...multa frica in piata...după care fed se face nu mai poate domne controla situatia...si poc superbalonul.
Oricum asta cu bond vigillantes care s-au trezit dupa 30 ani si testează guvernele și băncile centrale....ma amuza copios...))).
O fi ultimul episod din filmul Marea Diversiune:cum a spart superbalonul pe care l-am creat tot noi???!!
Alex.

Horea spunea...

Salut Alex, citeste atent ce a spus FED. A lasat usa deschisa "modelarii" SLR. Eu nu vad nicio diversiune, ci doar continuarea a ceea ce am vazut si pana acum. Problema cu bond vigillantes este mai complexa decat pare,mai ales dupa ce dobanzile repo au devenit negative. Asta insemneaza ca a aparut o lipsa de bonduri de calitate in piata, raportat la banii lichizi existenti. Ceea ce "pe romaneste" insemneaza; daca imi dai bonduri, eu iti dau bani, fara sa-ti mai cer dobanda. Ba mai mult iti platesc eu dobanda pentru banii pe care ti i-am imprumutat. Vinerea a fost opex, sa vedem continuarea, saptamana viitoare.