Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 27 iulie 2022

In cateva ore apar din nou "vrajitorii"

Este vorba despre "vrajitorii" de la FED! Care, dupa ce au dat pana acum cu picioarele in cacat, pe banda rulanta, vor rezolva toate problemele pamantesti. De acum incolo!

Prin ridicarea dobanzilor cu inca 0,75 de puncte sau chiar cu un punct. Q1 a fost negativ, la fel pare ca va fi si Q2. Dar asta nu insemneaza recesiune! Spune secretarul trezoreriei J. Yellen, fosta sefa a FED, intr-un interviu. Chiar daca definitia unei recesiuni este; doua trimestre negative (nota subsemnatului). 

Deci ridicarea dobanzilor este, conform FED, cel mai bun medicament care poate fi administrat unei economii care incepe sa se inece. Piata spune Niet!

Aparitia FED va naste din nou volatilitate in pietele de capital! Pentru ca cineva, cei care inteleg si se pricep, trebuie sa mai poata ciupi niste profituri extra, cu ocazia fiecarei conferinte de presa a Rezevei Federale! In care oficialii isi continua "gargara" obisnuita. 

Oricum ar fi, ati vazut ca pana acum bursa s-a apreciat conform asteptarilor pe care le-am avut, ca si BTC. Sp500 s-a lovit insa, foarte recent, de un nivel cheie, aflat intre 4001-4002. De aici trebuia sa vina o corectie, cu sau fara FED. Una care a inceput deja, acum 3 zile, asa cum se vede in grafic. 

In momentul de fata situatia mi se pare atat de neclara incat nu doresc sa fac pronosticuri. Pentru ca bursa se afla, in opinia mea intr-o zona neutra. Cuprinsa intre ultimul maxim=4002 si 3830, nivel marcat cu sageata albastra. Din punct de vedere al timpului avem data de 4 august, data cheie. Ca atare bursa s-ar putea misca in intervalul specificat, pana atunci.

Ruperea nivelului marcat cu linie albastra sau a ultimului maxim, va deschide usa unor scenarii mult mai clare, care vor merita sa fie discutate. Si le vom discuta! Pana atunci eu imi pun "Pampers" ca sa nu fac in pantaloni dupa aparitia FED. In cazul in care nivelul de 3830 va fi lovit in in 4 august sau, +- o zi, maxim doua, vom avea din nou o intersectare a pretului cu timpul! Un fenomen deosebit de important in analizele pe care le fac. 



 

Niciun comentariu: