Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 12 decembrie 2018

"CTC" la sfarsit de an.

Va salut, long time no see. Pentru ca nu am mai gasit energia necesara scrisului pe blog. Acum ca ne apropiem de sfrasitul lui 2018 ma simt obligat sa fac o trecere in revista a analizelor facute in decursul acestui an, ca sa putem vedea si rezultatele obtinute. Voi scrie scurt si la subiect, incep cu BTC. 

Pe cititorii noi ii rog sa rasfoisca toate postarile vechi legate de fiecare subiect. Eu voi pune cel mult un link, doar pentru a putea compara ceea ce am spus, la un moment dat, cu ceea ce s-a intamplat intre timp.

Vorbeam in aceasta postare despre un nivel de cerere pe care consideram ca BTC trebuie sa-l loveasca si l-a lovit, aproape exact (vezi linia verde din grafic). De la acest nivel de cerere moneda crypto a urcat cca. 3000$! Mai apoi, ea si-a continuat caderea pana in jurul nivelului de 3200$. 

Compara acest nivel cu cele pe care le preziceau unii experti, atunci cand BTC se vindea la cca. 20 000$. Am vorbit si despre ele in postarile la care am facut referire. Tot acolo, am expus si parerea mea de asamblu despre "to be or not to be" BTC. Cei interesati de subiect pot citi sau reciti ceea ce am scris. 

Concluzie: Datele pe care le avem acum arata ca analiza mea a fost corecta, chiar si fara updaturi. Ultima postare despre moneda electronica am facut-o in 13 august anul curent. Opiniile mele legate de BTC nu s-au schimbat cu nimic, chiar daca in curand pretul ei va urca din nou o perioda de timp. Dupa aprecierea care ar trebui sa urmeze si sa se sfarseasca in jurul aceleiasi linii verzi, pretul BTC ar trebui sa cada din nou spre nivele mult mai mici. Atat de mici incat sa declanseze discutii legate de insasi existenta monedei.

2 comentarii:

Doru spunea...

Bună Horea.Bine ai revenit .Ce parere ai despre paritatea eur usd in contextul opriri i Qe a băncii centrale europene.

Horea spunea...

Salut Doru.Deocamdata nu se arata paritate eurusd. Sti ca eu nu ma uit la ce face sau nu face o banca centrala.