Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 20 decembrie 2018

Economia Romaniei si ordonanta "lacomiei"

Liviu Dragnea:" Explicatiile le vom da dupa ce o vom adopta." Pe cei care mai au vreun dubiu fata de societatea fascistoida in care ne scalda guvernantii, telul lor fiind fascismul in toata regula, ii rog sa-si deschida ochii, pana nu va fi prea tarziu. Vedem cu totii ca am ajuns la faza in care "noi facem,"si explicatiile le dam dupa, tipice unei dictaturi fara cusur. Cand spun prea tarziu, ma refer la faptul ca infracorii vor apuca sa distruga toata economia nationala, inainte de-a da, in cele din urma, cu capul in zid. Pentru ca se vor ciocni de zid, destul de curand, cred eu.

In opinia mea, factorul care il va ingropa pe Dragnea cu intreaga lui clica de infractori va fi tocmai economia, pe care ne-o prezinta zilnic bubuind. Mincinosului nici nu-i pasa ca ea a inceput sa dea semene serioase de oboseala, molipsita fiind "de virusul"din SUA. Manipularile bursiere despre care a vorbit presa autohtona sunt "stiri explozive," reactiile burselor la nivelele de cerere si oferta o realitate. Daca va uitati la Graficul indicelui Bet si il veti compara cu un grafic mai vechi, pe care il gasiti in acesta postare, veti intelege mult mai bine ceea ce vreau sa spun. 

Indicele de la Bucuresti s-a lovit, pentru a treia oara, de nivelul de oferta trasat cu linie galbena, fara sa fie in stare sa-l depasesca durabil. Acest fenomen ne arata foarte clar ca in zona amintita vanzarile sunt mult mai consistente decat cumpararile. 

Cu toate ca politicile economice ale aliantei PSD_ALDE_UDMR au fost catastrofale, tot timpul, Bet a urcat fara sa-i pese de politica. S-a oprit din mers doar in momentul, momentele in care s-a lovit de un nivel solid de oferta, specificat deja in postarea din 2017. De aici a inceput si plonjonul pe care presa iubitoare de senzatii si conspiratii l-a numit manipulare. 

Singurele manipulari pe care le-am vazut din 2016 si pana azi au fost cele politice. Lansate de banditi alaturi de A3 al infractorului Voiculescu, RTV-ul infractorului Ghita si postul national de televiziune, confiscat de PSD.

Concluzie: ordonanta"lacomiei,"care nu va avea de-a face nimic cu lacomia infractorilor, "din intamplare," va fi numita in curand ordonata distrugerii economiei romanesti, cred eu. Si poate, craca de pe care a cazut Dragnea in cap. Nu pentru ca ar fi cazul, ci doar din simplul motiv ca mas-media leaga mersul economiilor de evenimente. Niciodata de psihologia maselor, a investitorilor! Inchei prin a constata ca si analiza pe care am facut-o indicelui Bet a fost corecta, chiar daca miscarile bursei de la Bucuresti au durat mai mult decat m-am asteptat eu.

In postarea urmatoare voi vorbi despre dobanzi!

Niciun comentariu: