Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 23 decembrie 2018

Sarbatori fericite tuturor! Si doua grafice

Va voi prezenta o analiza a dobanzilor dupa Craciun, pana atunci as dori sa va prezint indicii Dow si Bet in aceeiasi postare. Ca sa puteti vedea felul in care slabiciunea unui indice, ma refer la cel american, ne poate prevesti ceea ce va face, foarte probabil, un alt indice. Bet in acest caz! Ultimul se afla la mii de km distanta de primul, dar vanturile economice din New York se simt pretutindeni, inclusiv la Bucuresti.

De ce? Pentru ca in SUA se afla locomotiva economieie mondiale care, daca incepe sa gafie, nu prea are cum sa fie depasita de vogoanele pe care le trage dupa ea. 

Care a fost deci efectul Dragnea-Teodorovici-Valcov asupra bursei de la Bucuresti. Trioul a turnat doar benzina pe focul unui trend deja in vigoare. Unul negativ! Daca va veti uita la deprecierile pe care le-a avut Dow si le veti compara cu cele ale indicelui Bet, veti intelege mult mai bine ceea ce am spus.

Am notat si pe grafice: deprecierea totala a indicelui american, de la maximul absolut si pana acum, a fost de cca. 17%. In timp ce Bet a pierdut cca. 21% doar intr-un singur val, ultimul. Pe care il vedeti avansand spre elipsa pe care o veti recunoaste. Este cea al carei nivel l-am calculat in 2017, spunand atunci ca Bet va trebui sa o loveasca. Nu cred ca mai are cineva dubii fata de scenariul prezentat atunci. Sunt convins insa ca exista destui cetateni romani care au inca dubii fata de afirmatia : NU NE VA FI BINE pentru ca vom da cu capul in zid! Bet spune asta, nu eu!

Daca va uitati atent la celel doua grafice veti observa ca miscarile pe care le-au facut se aseamana foarte bine. Cu toate ca Dow n-a reusit sa loveasca linia galbena=nivelul celor doua topuri precedente, in timp ce Bet a reusit. Tot Bet, a recuperat si a depasit foarte bine caderea Dow, dupa ce "cele 3 genii" ale economiei romanesti i-au mai dat si un branci. Este ca atunci cand ai cazut si te rostogolesti pe scari pe langa vecin, care iti mai da si un sut in cur. Trendul negativ al Bet a inceput, dupa cum se vede,  la maximul precedent!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Sărbători fericite Horea!
Cât de jos crezi ca va ajunge S&P 500 dar DOW?
Vor coborâ sub maximile din 2007?
Cam in ce perspectivă de timp vor atinge minimele?
Dorin

Horea spunea...

Salut Dorin, mersi. M-am uitat doar la Dow si voi discuta mai departe despre pret, dupa ce va lovi linia din graficul pe care l-am pus in ultima postare. Inca odata, sarbatori fericite si tie!

Anonim spunea...

Sarbatori fericite!!!
Spuky