Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 17 noiembrie 2009

Next stop China, Leul, bursa SUA

Problemele din Asia vor fi mai mari decat isi inchipuie unii, China continuand sa produca pentru o piata cu cererea in scadere. Nu mai vezi un produs pus pe un raft care sa nu fie facut in China sau undeva pe aproape. Outsurcingul" mutarea fabricilor la forta de munca ieftina a luat proportii uriase. China produce pentru pietele de consum SUA, Europa etc. in timp fabricile situate nu de mult in pietele de consum s-au mutat tot in China. Iata cum iti dai singur cu picioarele in fund cautand munca ieftina. Nu te mai gandesti ca manevra amintita iti creaza un export" de somaj provenit chiar din China. Cum? Foarte simplu! Locurile de munca se creaza aproape in exclusivitate in China, in timp ce in SUA de exemplu somajul creste vertiginos, vezi cifra U6 a somajului la 18%. Mai mult decat atat, somerul nou nascut, nu prea mai are bani sa cumpere marfurile pe care fostul lui patron le creaza acum tot pentru el dar in China, la pret mai ieftin. Iata cum, iti dai cu stangul in dreptul, fara sa simti vre-o durere. Asta desigur pana la inceperea unei crize de felul celeia pe care o avem acum. Aici itele incep sa se incurce si explozia chineza s-ar putea sfarsi usor cu bubuitura. Voi reveni la acest topic mai tarziu. Bursa din SUA a avut o urcare in ultima jumate de ora, trebuind totusi azi sa deschida pe minus.

Ma astept la o revenire spre mijlocul sedintei si la o incercare de atingere a topului de ieri 1113,68, pret care se afla doar la 4 puncte de pretul tinta de la 1120 linie puctata.

Nedepasirea acestui top azi, ar trebui sa dea o cadere infima si o noua incercare de atingere a nivelului amintit. 22-23 noiembrie sunt doua date care depasesc pana si importanta datei de 13. Ideal ar fi ca SP 500 sa ajunga la 1120 in una din zilele pe care le-am amintit. In cazul ca acest lucru se va intampla o corectie substantiala va incepe chiar de la acet nivel. Pana atunci sa vedem ce face bursa azi?

Observa pe graficul de 4 ore divergenta clara euroleu-dolarleu de care vorbeam. Arata dupa parerea mea munca asidua a cavalerului" Isarescu. Domnia sa e concentrat asupra valorii euro, dolarul nu are acelasi ecou si iz electoral. Faimoasa" revista Capital ieise si ea azi cu explicatii, prin intermediul faimosului" economist Ionut Popescu. Domnia sa ne-a explicat odata cum e cu imprumutul care "nu costa un Leut". Iata-l azi din nou in ofensiva, explicand fundamentalele solide ale leului. Cine in afara de premierul mitraliera, domnul Boc, care trage intotdeauna cu vorbele in oameni, il mai asculta? La titlul articolului "De ce nu va slabi leul" ii pot da d-lui Popescu urmatorul raspuns: Dje aia co sa slabeasca!

Iata ca a deschis si bursa din SUA, pe minus precum spuneam, hai s-o urmarim. Vezi in colt si ora 16:37 ora Roamaniei, deschiderea e la 16:30 ora Romniei!

Niciun comentariu: