Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 5 noiembrie 2009

Pregatiri diferite

BCE se pregateste pentru exit, spune un articol din Ziarul Financiar, in timp ce banca Angliei va arunca fara prea multe pregatiri inca 40 de miliarde de lire bancilor falimentare, spun eu. Domnul King pare sa nu-si inteleaga limba materna (when in a hole stop diging ). Domnia sa, pare sa mai aiba un englez, sus pus, in persoana premierului, care comunica in afgana. Domnul Brown a tiparit in stil Zimbabwian 175 de miliarde de lire, pe care le-a servit pe tava bancilor.

Rezultatul? Nevoia de noi banii injectii noi, serul fiind sudoarea poporului englez. Prostia explicata academic pare sa prinda si in Anglia, poporul neavand inca intentia sa-i spanzure pe domnii Brown si King de bretele. In Romania Croitoru si-a pierdut ata precum era de asteptat, orgoliile distrugatorilor triumfand ca intotdeauna. Cine va plati dezmatul si nonsalanta o stim: copii si copii copiilor din Romania.

Nu te bucura, iti vei lua si tu portia de jupuire incepand cu anul viitor. Eu nu am stiut ce se va intampla politic in aceasta saptamana dar bursa mi-a soptit ca va fi ceva stimulator pentru ea. Am si prezis de acea precum iti amintesti, o revenire bursiera pentru saptamana in care ne aflam. Daca esti la fel de uituc, ca si atunci cand e vorba de prestatiile politicienilor, te invit sa revezi filmul graficelor puse pe youtube.

Aici, iti voi pune un singur grafic, cel al Sp 500. El va fi suficient pentru a arata drumul "restului". Inteleg acum mai bine si reactia aurului pentru ca se pare ca nici China nu-si incape in nadragi atunci cand este vorba de tiparit. Se pare tot mai mult ca aurul a luat-o intradevar la goana. Eu mai am totusi putintica rabdare doar nu degeaba sunt roman.

Graficul alaturat arata clar ca prima rezistenta a mai dat o cadere. Indicele a revenit mai apoi puternic conform asteptarilor aflandu-se acum in apropierea nivelului important de care vorbeam saptamana trecuta. Acest nivel se incruciseaza numai bine cu o data de reactie, pe data de 6, maine dand astfel nastere unei convergente a pretului cu timpul. Conform teoriei celor trei valuri, teoria mea, ( ea face de fapt si subiectul cartii pe care o scriu), bursa va trebui sa cada de maine dar nu va depasi minima atinsa acum 4 zile. De aici vom asista la o noua revenire, nivelele careia le voi discuta in graficele saptamanle din weekend. Data de 6 este o data mai putin importanta, vom da de una foarte importanta in 13 luna curenta.

In SUA, state mai mult sau mai putin falimentare, au inceput sa dea in judecata bancile pentru frauda. Este bine ca undeva intr-un colt de lume oamenii incep totusi sa se trezeasca.

Niciun comentariu: